[:hr]Mladi nogometaš Istre 1961, pionir Mateo Nikl, pozvan je u reprezentaciju U-15 koja će od 24.4. do 1.5. nastupati na jakom turniru “Delle Nazioni”. Mladi Puležan je svojim dobrim igrama u dresu Istre 1961 skrenuo pozornost na sebe, a ujedno je i najbolji strijelac pulske momčad s devet postignutih pogotka.

Mateo će se reprezentacijom igrati na jakom međunarodnom turniru koji će se idućih tjedan dana održavati u Italiji, Austriji i Sloveniji. Hrvatska reprezentacija će nastupati u skupini C s Brazilom, SAD-om i Slovenijom. U skupini A igraju Italija, Engleska, Rusija i Katar, a u skupini B Japan, Norveška, Meksiko i Austrija.

Raspored utakmica:

1. kolo: SAD – Hrvatska, 25.4., 17:00, Vipolže (Slo)
2. kolo: Brazil – Hrvatska, 26.4., 17:00, San Giorgio di Nogaro (Ita)
3. kolo: Slovenija – Hrvatska, 27.4., 18:00, Nova Gorica (Slo)

Čestitke Mateo na pozivu u izabranu vrstu Hrvatske te mu ovim putem želimo puno sreće i dobre igre u reprezentativnom dresu.[:us]Young footballer of Istra 1961, pioneer Mateo Nikl, was called to join the Coratian U-15 national team which will play on a strong tournament “Delle Nazioni” in Slovenia, Italy and Austria. Our young player draw attention on him after this season really good performance in Istra 1961 pioneer shirt. He is also the top scorer of his team with nine goals.

The Croatian national team will play in group A with Brasil, USA and Slovenia. Italy, England, Russia and Qatar will play in group A and Japan, Norway, Mexico and Austria.

Congratulations Mateo![:]