[:hr]Bliži se nedjelja i nova utakmica za Zeleno-žute koji gostuju u Vinkovcima. Dečki će protiv posljednjeplasirane Cibalije tražiti tri važna boda za održavanje priključka sa Slavenom koji nakon prošlotjednog remija na Drosini i dalje “bježi” pet bodova. Utakmicu je najavio Antonio Pavić, Osječanin koji za pravo nikada nije odigrao ligašku utakmicu protiv susjedne Cibalije. – Da, nikad nisam nastupao u ligi protiv njih, ali jesam na par prijateljskih utakmica. Poznajem nekoliko igrača koji su tamo, a proizašli su iz škole nogometa Osijeka. Dobro poznajem Matiju Mišića s kojim sam još u kontaktu, a igrao sam i s Muženjakom u reprezentaciji. Rekao je Antonio i nadodao. – Jasno je da Cibalia nije u bajnoj situaciji i sigurno će protiv nas tražiti pobjedu. Svaku utakmicu se sada moraju “vaditi”, ali se i nas nešto pita jer i mi imamo planove i ambicije za nastavak sezone. Zato u nedjelju u Vinkovce svakako idemo po tri boda.

– Pretpostavljam da će napasti od prve minute, a mi ćemo zbog toga morati pametno odraditi utakmicu. Kaže Antonio koji je istaknuo nekoliko potencijalno opasnih igrača u protivničkim redovima. – Istaknuo bih Mišića i Muženjaka. Mišić je prije svega dobar igrača koji zna igrati nogomet, a Muženjak je više trkački nastrojen i odrađuje posao na sredini terena. Možda bih još spomenuo i Glavicu. Sjećam ga se iz slovenske lige, niži i vrlo živ igrač, neugodan prije svega.

Pavić je u Istru 1961 stigao nakon što je ove zime odradio probno razdoblje i zadovoljio trenera Tota, a u Puli se odlično snašao. – Dečki su super i odlično su me prihvatili, a i stvarno mi je lijepo biti u ovom gradu. Ako se uzme u obzir stanka koju sam imao prije dolaska u Istru mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama. Sada sam dobio priliku i dajem sve od sebe da odradim što je moguće bolje. Zaključio je naš lijev bek.[:us]Sunday’s game against Cibalia is approaching fast. The team hopes to win three points against the 9th place team in the league. Three points would get them closer to 5th placed Slaven Belupo, who they tied 0:0 last week. Before this game we asked Antonio Pavić for a few comments. He said, “It is clear that Cibalija is not in a great position and they will do their best to win this game. From now on, they will have to play to the best of their ability in each game if they want to stay in the league. But we also have plans and ambitions for this season. That’s why on Sunday we will play to win 3 points.

I expect that they will play hard from the first minute, and because of that we will have to be smart”, says Antonio, who highlighted a few of the potentially dangerous opponents. “Two people to watch out for are Misic and Muzenjak. Misic is a good player who knows how to play good soccer and Muzenjak is a more tactically oriented player who does his job really well in the middle of the field. I would also add Glavica to that group. I remember him from the Slovenian league. He is shorter but is a very lively player who can be difficult to play against”.[:]