[:hr]Antonio Pavić, 22-o godišnji lijevi bek potpisao je ugovor kojim se za Istru 1961 vezao na godinu i pol dana. Rođen u Frankfurtu, Pavić je s obitelji stigao u Osijek kada je imao tri godine. Bivši igrač Osijeka i Kopra na probu je u Pulu stigao početkom ovih priprema te se kroz treninge i utakmice izborio za mjesto u momčadi trenera Tota. Porazgovarali smo stoga s Antonijom povodom njegovog potpisivanja ugovora s pulskim prvoligašem. – Nogomet sam počeo trenirati u Osijeku gdje sam prošao cijelu školu nogometa i krenuo sa seniorskim nogometom. Nakon tri sezone u seniorima sam otišao u Kopar gdje sam se zadržao jednu sezonu, a prošlu polusezonu nisam imao klub već sam trenirao sam. Rekao je par riječi o sebi naš novi lijevi bek koji je otkrio kako tu poziciju igra od malih nogu.

– Čim sam dobio poziv iz Istre 1961 sam se odmah odazvao. Ekipa je super i mislim da smo se jako dobro složili. Nisam imao problema oko prilagodbe u novu sredinu jer poznajem nekoliko igrača, prije svega Šimu Gržana s kojim sam se družio u mlađim selekcijama reprezentacije, a poznajem i Ivušića i Brkića. Stigao sam u Istru 1961 gdje imam jaku konkurenciju, ali to je uvijek dobro za nas igrače. Kaže Pavić koji nije krio zadovoljstvo odrađenim pripremama u Puli i Arizoni. – Radili smo stvarno odlično, a uvjeti su bili zaista dobri. Od trening kampa i super terena pa do jakih MLS protivnika protiv kojih smo igrali. Jako su čvrste momčadi, iako taktički nešto slabije od nas, ali to kompenziraju fizičkom spremnošću. Sve je bilo na vrlo visokom nivou i mislim da smo se dobro spremili i da spremni dočekujemo prvo kolo u nastavku prvenstva.

Antonio je par riječi rekao i o svojim željama za ovu sezonu. – U Istru 1961 sam došao nakon određene stanke pa mi je stoga želja ponovno ući u dobar ritam utakmica. Jasno je da je sada na treneru hoće li me uvrstiti u ekipu. Hoću li igrati, biti na klupi ili izvan prvih 18 igrača sada je nebitno. Trenutno je najbitnije to što momčad radi stvarno dobro, a naša želja je da u prvenstvu ostvarimo što je bolji rezultat kako bi se digli na tablici. Riječi su 22-o godišnjeg Antonija Pavića kojemu želimo dobrodošlicu u zeleno-žute redove i puno sreće u dresu Istre 1961.[:]