[:hr]U subotu slijedi gostovanje kod Lokomotive. Uobičajeno teško gostovanje za Zeleno-žute koji su se nerijetko vraćali u Pulu praznih džepova. Međutim, stvari su sada nešto drugačija pa tako Puležani u Zagreb putuju s uvjerenjem da mogu doći do jednog od dva pozitivna rezultata. Istog je razmišljanja i Goran Paracki, veznjak Zeleno-žutih koji je najavio sljedeći subotnji dvoboj s Lokomotivom.

Nogometaši Istre 1961 su, slično kao i oni Lokomotive, svoj uspon počeli u istom kolu. Puležani su slavili protiv Splita, Zagrepčani protiv Slavena. – Protiv Slavena su iskoristili neke njihove slabosti i uspjeli preokrenuti rezultat s 2:0 na 2:3. Nakon tog, nazvao bih ga “blitzkriega”, su im stvari krenule na bolje. Upravo od te utakmice su dobili samopouzdanje pa su počeli rasti. Slično kao i Istra. – Ponekad ekipi treba jedna kraća stanka, da se malo smiri situacija, da se skupe glave, da se napravi jedan kvalitetan mini ciklus i da se krene dalje. Očito je to odgovaralo i nama i njima. Sada nam slijedi međusobni dvoboj pa ćemo vidjeti tko je bolji.

Veznjak Istre 1961 je otkrio kakvu Lokomotivu očekuje. – Kvalitetna su i mlada ekipa i u subotu ćemo morati biti itekako oprezni. Očekujem da će odigrati isto kao u zadnja tri kola i zato sumnjam da će se zatvarati. Njihovi igrači su brzi, poletni i željni dokazivanja i zato mislim da će to biti jedna otvorena i prava fajterska utakmica. Otkrio je Goran i nadodao. – Početak prvenstva im nije bio najbolji, a to je sigurno zbog dodatnog opterećenja igranja kvalifikacija za Europsku ligu. To je doduše sada manje bitno jer su konsolidirali svoje redove i skroz se koncentrirali na prvenstvo.

Po rezultatima ne bih rekao da se osjeti odlazak nekih njihovih važnih igrača, a dečki koji su ušli na te pozicije su se već dokazali. Kako bilo, na njih treba gledati kao kolektiv, ne pojedince. Možda bih jedino spomenuo krila koja su im dosta brza, ali sve jedno mi trebao prvenstveno gledati sebe i 100% ući u utakmicu. Tada nema straha. Kaže Paracki i ističe kako je ova utakmica zapravo direktan dvoboj dva susjeda na tablici. – Ne trebamo se lagati, ova utakmica je jako bitna i nama i njima. Počinjemo s bodom, ali mi idemo na sva tri.[:]