[:hr]Utakmica s Osijekom se bliži i jedna je od šest finala za Zeleno-žute do kraja sezone. Svaki rezultat osim pobjede pulske nogometaše gotovo sigurno gura u dodatne kvalifikacije. Da bi to izbjegli, Zeleno-žuti nasušno trebaju pobjedu, a ona izostaje još od listopada i utakmice s Osijekom. Bilo je do 17. kolo, a golove su zabili Svraka i Bouhna. Nadajmo se da će se povijest ponoviti i da će Istra napokon do toliko željene pobjede koja bi svakako povećala šanse za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta.

– Utakmica koja slijedi je jako značaja za nas i to će biti prava borbena i agresivna utakmica. Tim riječima je trener Andrej Panadić otvorio konferenciju za medije koja je održana u srijedu na Drosini. – Međutim, ne smijemo zaboraviti da moramo i igrati nogomet i da moramo nastaviti ono dobro što smo radili u nekim utakmicama. Želimo biti kombinatorni, želimo igrati, ali isto tako želimo biti konkretni i konačno zabiti koji gol. To je u ovom momentu najbitnije.

Trener je otkrio kako će u momčadi doći do određenih promjena. – Moram nešto mijenjati i to ću sigurno napraviti. Za sada imam nekoliko opcija koje mi se vrte u glavi. Za obranu imamo dvije solucije, a to su da će na stoperu uz Žižića krenuti Jurkić ili Ojdanić. Razgovarao sam s Gojkovićem, pod pritiskom je svih i na kraju smo zajedno dogovorili da će pauzirati, prvenstveno zbog psihološkog stanja u kojem se nalazi. Jednu ili dvije utakmice ćemo ga skroz odmoriti. Zaredale su mu se neke pogreške koje je i malo naivno radio, ali ne smijemo zanemariti njegove godine jer je on ipak mlad igrač. Zato ćemo ga odmoriti, više psihološki nego fizički. U slučaju da Jurkić bude stoper, na lijevom beku će zaigrati Tomić. Rekao je trener i pojasnio kako za sada ne vidi Manuela Pamića u ekipi i da je Tomić u prednosti. – Želimo dobiti tu utakmicu i zato moramo poduzeti nešto. Još imam dvojbu tko bi bio iza špice, Repić ili Da Silva. Đurić će preseliti na zadnjeg veznog s Vukovićem, a Zlomislić će ići na klupu. Ova utakmica će biti na kost i zato ćemo trebati ljude koji fajterski mogu odraditi taj dio.

Trener je nekoliko riječi rekao i o sljedećem protivniku Zeleno-žutih. – Znamo tko je Osijek i kako igra. To je tvrda ekipa kojoj je agresivnost adut s kojim se žele nametnuti protivniku. Morat ćemo im odgovoriti na isti način, ali ipak moramo težiti i da napravimo nešto kroz igru. To smo cijelo vrijeme pokušavali i izgledalo je dobro. Tako je i u Splitu izgledalo dobro, mogli smo zabiti dva, tri komada, ali nismo uspjeli pa nas je njihov gol na kraju pokopao. Uvukla se nesigurnost u ekipu i jednostavno nije išlo.

Trener je najavio kako će na gol umjesto ozlijeđenog Iveše stati Brkić. Vratari Istre su ovog tjedna dobili pojačanje priključivanjem Marijana Ćorića, nekadašnjeg juniora Istre 1961 koji trenutno nema kluba. – Ćorić trenira s nama, iz Pule je i mislim da je dobro što je sada ovdje. Vidim da mu je i pristup jako dobar, dečko je profesionalac i to je jako dobro. Sada nam ne može pomoći, ali ćemo vidjeti što će biti kada ćemo slagati momčad za sljedeću sezonu.[:]