[:hr]Posljednja, 36. utakmica ovog izdanja Prve lige je stigla. Još samo jedan dan dijeli Zeleno-žute od gostovanja na Rujevici kojim će završiti regularni dio prvenstva, nakon kojeg će dečki imati dva tjedna da se za kvalifikacije spreme na najbolji mogući način i izbore ostanak u ligi.

Subotnju utakmicu s Rijekom je na konferenciji za medije najavio trener Panadić koji se prvo kratko osvrnuo na utakmicu sa Splitom. – Nisam bio zadovoljan kako smo odigrali zadnju utakmicu. Svi pričaju kako smo trebali igrati slobodnije i to je istina. Svi imamo istu viziju, a i igrači su to htjeli. Međutim to sigurno nije lako. Savjetujem im da posljednje tri utakmice odrade maksimalno koncentrirano, slobodno koliko god je moguće i s najviše žara do sada. Zabrinjava me da smo protiv Splita radili taktičke pogreške koje do sada nismo radili, pogotovo ne u bloku. Od svih protivnika, kad god smo igrali tako organiziranu obranu, Split je ekipa koja nam je uspjela stvoriti najviše prigoda, pogotovo kod prekida kod kojih smo do sada izgledali skoro pa besprijekorno.

Trener je otkrio sastav za regionalni derbi, ali i poneke dvojbe oko slaganja istog. – Neke igrače smo protiv Splita oslobodili žutih kartona, ali su neki i dalje u opasnosti. Kako bilo, počet ćemo s Brkićem na golu. U zadnjoj liniji će igrati Mišić, Hadžić, Gojković i Heister ili Pamić. Bude li igrao Manuel, Heister će biti ispred njega. Ako Pamić ne bude igrao, onda će Heister na lijevog beka, a ispred njega Repić. U sredini će biti Zlomislić, Vuković i Đurić, desno Trojak, a naprijed Da Silva ili Repić.

Rijeka ne može ni gore ni dolje, isto kao i Istra. Bit će to stoga dobra priprema za kvalifikacijske utakmice. – Za njih će to biti jedna opuštenija, a shodno tome i poletnija utakmica na koju mi moramo odgovoriti na isti način. Vidim da spremaju feštu, a i sama utakmica će biti humanitarnog karaktera. Stadion će vjerojatno biti pun i njihovi igrači će sigurno htjeti pokazati kvalitetu koju imaju. Mi se s druge strane moramo oduprijeti tome.

Trener Rijeke za utakmicu neće moći računati na Močinića i Bradarića, ali Panadić ne vidi nikakvu prednost u tome zbog širine protivničke klupe. – Mislim da imaju dovoljno kvalitete i da mogu lako zamijeniti pojedince koji im nedostaju. U ovom slučaju im ne mogu igrati Močinić i Bradarić, ali će sigurno lako naći zamjene. Kaže trener koji se dotaknuo i posljednje utakmice između Istre i Rijeke. – Posebno mi je žao što smo tako izgubili tu utakmicu na Drosini. Bili smo jako blizu pozitivnog rezultata i odigrali smo stvarno odličnu utakmicu, ali je presudio gol Tomasova. Bilo bi fenomenalno da u subotu uspijemo izvući pozitivan rezultat. Dečkima je sada prilika da u zadnje tri utakmice odbace sve probleme koje su imali, da si skinu pritisak niza bez pobjede s leđa i da te utakmice odrade s pravim žarom. Zaključio je Panadić.[:]