[:hr]Najvažnija utakmica ove sezone je pred vratima. Zeleno-žuti će u srijedu u 20:15 ugostiti Šibenčane u drugoj kvalifikacijskoj utakmici koja će odlučiti hoće li sljedeće sezone prvu ligu igrati Istrijani ili Dalmatinci. Dečki će u utakmicu ući s prednošću gostujućeg gola i u 90 minuta pokušati izboriti željeni ostanak u ligi kako bi pozitivno zaključili tešku sezonu.

Posljednja ovosezonska konferencija za medije je održana u utorak u press centru na Drosini gdje je trener Panadić najavio utakmicu sa Šibenikom. – Prije nedjeljne utakmice smo se svi bili složili da je 1:1 dobar rezultat, ali sada ipak ostaje žal jer smo vodili do samog kraja. Osvrnuo se Panadić kratko na prvu utakmicu kvalifikacija i nastavio. – Znamo koji rezultat nam odgovara u uzvratu, ali bi igranje na 0:0 bilo totalno pogrešno jer bi nas jedan zalutali gol mogao dovesti u velike probleme. Trebamo biti pametni i hrabri jer individualno jesmo bolja ekipa, ali vidjelo se u Šibeniku što znači ekipa koja je nošena zajedništvom i navijačima. Rekao je Panadić i naglasio. – Mislim da će ovaj put publika biti naša prednost. Tako nešto treba našim igračima, podrška koja će ih vući prema ostanku u prvoj ligi.

Trener za utakmicu na raspolaganju neće imati čak četvoricu kartoniranih igrača. Iako će mu Hadžić, Heister, Iveša i Vuković zasigurno nedostajati u srazu sa Šibenikom, Panadić nije htio pre više pričati o tome. – Ne želim pričati o problemima koje imamo i o igračima koji nedostaju. Svaki igrač koji će u srijedu biti u kadru mora prijeći svoj limit i imati krv u očima od želje jer se ipak radi o sudbini svih u klubu. Ta utakmica je za nas meč lopta, trebamo igrati i dokazati ljudima i svima tko je prvoligaš, a tko drugoligaš. Igrači moraju prijeći sve limite koje imaju u sebi da bi došli do željenog cilja, a to je ostanak u ligi.

– Šibenik u gostima ipak igra malo drugačije nego na domaćem terenu. Iako će u srijedu oni biti ti koji će trebati tražiti pogodak, smatram da će zaigrati malo opreznije i strpljivo čekati svoje šansu. Dobro znamo koje su njihove kvalitete i od kuda prijeti najveća opasnost, a to su prekidi. Zato si ne smijemo dozvoliti da im stvaramo takve prilike, već mi moramo diktirati igru i tempo. Uze sve to ćemo ipak morati igrati i uz određenu dozu opreza. Kaže Panadić koji ni ovaj put nije htio otkriti sastav za utakmicu. – Imam sastav koji će igrati i nemam dvojbi oko toga, ali neću izlaziti s imenima. Specifična je utakmica i mislim da je bolje da bude tako. Mi jednostavno moramo vjerovati da smo bolji i to je to.

Osim kartoniranih igrača, za nastup je upitan Jurkić koji ima manjih problema s koljenom. – Jurkić mi je rekao da se osjeća dobro tako da mislim da će moći nastupati. Bouhna je ozljeda sanirana i već trenira neko vrijeme tako da će biti u kadru. Rekao je trener Panadić.[:us]The most important match of this season is in front of us. On Wednesday, at 8:15 PM, green and yellows will host Sibenik team, and that will be the game that will determine who will be first league team in the season 2016/17. Istra 1961 is entering the game with advantage of one scored goal in Sibenik and in the next 90 minutes will try to keep their position in the first league and that way finish this season with a positive result.

On the last press conference this season, coach Panadic said the following: Before the last game we all agreed that 1:1 would be a good result, but now we do feel sorry that we didn’t win. We know what we have to do in order to be satisfied, but playing for 0:0 would be a complete mistake, because if we receive one goal it would cause us big problems. We have to be smart and brave, because individually we are a better team, but it could be seen in Sibenik what means a word ”team” and what that team can do when they are carried by their fans. I think that this time crowd will be our advantage. Something like that is what we need, a true support which will help us stay in first league.

For the next game, coach Panadic won’t be able to count on four players, who earned some yellow and red cards. Despite the fact that he will miss Hadžic, Ivesa, Heister and Vukovic, coach didn’t want to talk about it. – I don’t want to talk about the problems we have and about the players, who I won’t be able to count on. Each player, who steps on the court on Wednesday has to cross his limit and have fire in the eyes, because club status and everyone in it depends on the outcome of that game. That game, is for us a match point game, where we have to play and prove that we deserve to be a first league team.

Even though, Sibenik will be the team who will need to score a goal, I believe they will play a little bit more carefully than they played at home. I think they will patiently wait for their chance to come. I know really well what are their qualities. We have to be the one, who will create the game and dictate the tempo. I have a lineup of who will play, but I won’t announce it before the time. Except of the players who will miss the game because of the cards, Jurkic’s and Bouhna’s appearance is also questionable. –Jurkic told me, that he has small problems with his knee, so I think I won’t be able to count on him. Bouhna’s injury just recently healed, and he was practicing for a little bit so he will be available to play.[:]