[:hr]Napokon počinje ono pravo, a to je borba za bodove. Nakon vrlo dobro odrađenih zimskih priprema, koje su mogli biti i odlične da nije bilo odgađanja i otkazivanja utakmica, trenerski debi na klupi Istre 1961 i u 1. HNL će imati trener Andrej Panadić. Povodom njegove prve utakmice na klupi Istre, nastavka prvenstva i utakmice s Osijekom, održana je press konferencija na Drosini na kojoj se trener obratio javnosti.

– Mislim da se ne trebam stalno ponavljati da smo definitivno odradili dobar pripremni period. Ne bih se želio više vraćati na probleme s teškim terenima za trening i odgođenim utakmicama već se u potpunosti koncentrirati na utakmicu s Osijekom. Rekao je trener Panadić koji vjeruje u svoju momčad i u dobar rezultat u subotu Osijeku. – Toliko smo koncentrirani i željni te utakmice da se nadam da ćemo se veseliti nakon odigranih 90 minuta. Očekujem pravu i dobru Istru koja će s terena izaći, neću reći krvavih, ali izmazanih majica i gaća zbog truda i želje za bodovima.

Trener Panadić će u Osijeku imati problema s pozicijom desnog beka. Naime, Pavlović i Mišić su van treninga zbog ozljeda, dok papiri za Marka Trojaka još nisu stigli. – Za sada čekamo Mišića koji će probati odraditi trening pa ćemo vidjeti kako će se osjećati. Trojak neće moći igrati jer nisu na vrijeme stigli papiri iz austrijskog saveza, dok je Pavlović van treninga zbog problema s ligamentima koljena. Ipak, imamo neke solucije s igračima koji su ranije ove sezone igrali tu poziciju pa ćemo vidjeti što i kako. Kaže trener koji nije htio otkriti sastav za subotnju utakmicu. – Neću otkriti sastav, ali ću reći da će formacija vjerojatno ostati 3-5-2. Imam još nekoliko malih dvojbi, ali kako bilo, odradit ćemo onako kako nama najviše odgovara. Pitanje je i je li Da Silva u potpunosti spreman jer i o tome ovisi sastav. Za sada izgleda jako dobro pa ćemo vidjeti. Na put idu oporavljenici Tomić i Pamić, a s nama neće Strika koji je na pripremama ozlijedio rame i kojemu ćemo dati ugovor.

U Osijeku je vrijeme velikih promjena, a dolazak novog vlasnika zasigurno će biti vjetar u leđa Slavoncima Isto misli i pulski strateg. – To će sigurno biti veliki vjetar u leđa Osijeku. Ne samo novi vlasnik, već su im došli i novi igrači kao što je Vojnović. Dobro su posložena i borbena ekipa koja se u posljednjih deset kola jako dignula, dok smo mi padali. Bit će jako interesantno vidjeti kako će proći utakmica. Slično kao i Puležani, i Osječani imaju ponekih problema s ozljedama. – I oni imaju problema s ozljedama, ali to je normalno kod svih klubova u ovom razdoblju nakon odrađenih priprema. Forte Osijeka je da djeluju izvanredno kao ekipa, ali neovisno o tome mi ćemo se pokušati nametnuti. Ova utakmica nam je jako bitna jer možemo itekako podignuti samopouzdanje pozitivnim rezultatom.

Trener Panadić će u subotu u Osijeku imati svoj debi na klupi Istre, ali i debi u 1. HNL. – Osjećam se savršeno i jedva čekam utakmicu. Nema treme, neovisno o tome što mi je to debi. Atmosfera u ekipi je sjajna, dečki rade fenomenalno i nisam vjerovao da ću vidjeti tako profesionalno odrađene pripreme. Ne bih pristao na remi jer želim pobijediti. Rezolutno će Panadić koji je na kraju prokomentirao odlazak Nikolića i Kasalice, dva glavna napadača Istre 1961. – Način na koji želim da moji napadači igraju je drugačiji od onoga što su mi dali Nikolić i Kasalica. Trenutni igrači su tehnički bolji i brži, ali smo odlaskom Nikolića izgubili na visini u napadu. Zaključio je trener kojemu želimo puno sreće u debiju na klupi Istre.[:]