[:hr]– U ovom trenutku nam najviše treba smirenosti na terenu. Bile su to uvodne riječi trenera Andreja Panadića na konferenciji za medije koja se održala u petak na Drosini. Trener je i dalje bez pobjede na klupi Istre 1961 i već je jasno kako će Zeleno-žuti svoj prvoligaški status morati braniti kroz dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirane momčadi druge lige. Međutim, do tada su preostale još četiri utakmice od kojih je prva na rasporedu već u subotu. Momčad Zagreba stiže na krilima pobjede protiv Splita, a na Drosini će je dočekati momčad koja 19 utakmica ne zna za pobjedu. Jasno je kako se dečki moraju trgnuti i ne dozvoliti iznenađenja i neminovne kvalifikacije dočekati u nešto boljem ozračju nego što je sada. – Očito se vidi da je momčad poljuljana i da se samopouzdanje kojeg je imala do prije samo par tjedana smanjuje. To naravno nije dobro.

Mi smo usred sezone i sada je nemoguće mijenjati ništa oko momčadi. Vuković i Žižić su u jednom trenutku dobili svoju lekciju i nakon toga su odigrali dobre utakmice, ne mogu reći da nije tako. Rekao je trener koji je par riječi kazao i o svojoj momčadi odnosno igračima koje će imati i koje neće imati na raspolaganju. – Đurić je u Zaprešiću dobio treći žuti karton i neće ga biti protiv Zagreba, a upozoravali smo da moramo biti pametniji u takvim situacijama. Kako bilo, nema ga i neću kukati za njim nego će igrati Repić koji nam može dati puno. Heistera i dalje boli koljeno i vjerojatno će biti out, a Hadžić je isto vani zbog prepone. Ojdanić će biti u kadru, a Vukovića ćemo testirati u petak popodne na treningu. Na gol će vjerojatno stati Iveša jer će nam ipak trebati njegovo iskustvo. Brkić je mlad golman, a ipak je dobio tri gola na zadnjoj utakmici.

Mi ćemo htjeti napadati, ali to mora biti kontrolirano, ne smije biti horuk. Morat ćemo biti oprezni jer ipak i oni imaju svoje adute i igrače koji su kvalitetni. Zato se tu ne smijemo igrati, ali željeti napadati, biti agresivni i raditi pritisak, to sigurno želimo. Njihov najopasniji igrač je Gabrijel Boban i treba biti agresivan prema njemu, ne dati mu da primi loptu. Najopasniji je kada primi loptu i krene prema golu jer ima brzinu i moć. Zagreb je ekipa koja voli igrati nogomet. Fino se kreću između linija, igraju na dubinu i po meni je to jedna jako dobra ekipa. Zaključio je Panadić.[:]