[:hr]Bila je to deseta ligaška utakmice trenera Panadića na klupi Istre 1961 i deseta utakmica bez pobjede. Iako su Zeleno-žuti stisnuli gas pred kraj utakmice s Osijekom i bili bolja momčad na terenu, iz nekoliko stvorenih polu prilika nisu uspjeli zabiti što je rezultiralo remijem. – To je bila jedna borbena i čvrsta utakmica sa stvarno malo igre i puno grešaka. Kod nas je bilo ji pre malo uzimanja odgovornosti. Mi smo htjeli pobijediti, ali smo za to trebali biti hrabriji. Rekao je trener Panadić i nastavio. – Često nam se događalo da smo igrali prema nazad u situacijama kada smo trebali igrati prema naprijed. Mogu reći da su se dečki stvarno borili i da su htjeli, do kraja, do zadnje minute i da su pošteno odradili svoj posao. To je na žalost bilo dovoljno samo za bod.

Pet utakmica je do kraja prvenstva, a Istra 1961 za Osijekom zaostaje velikih šest bodova. Čini se kako su kvalifikacije neizbježna stvar. – Još uvijek živimo, imamo utakmicu protiv Intera za pet dana i nakon toga nam dolazi Zagreb. Tu treba dati sve, treba ostaviti dušu na terenu i tako izaći s terena. Pokušat ćemo dati sve od sebe da do kraja pobijedimo koju utakmicu i mislim da ćemo u tome i uspjeti.

– Igralo smo dosta čvrsto i agresivnost nam nije falila. Osijek je u prvom poluvremenu napravio jednu dobru šansu, a ostalo smo dobro odradili. Konačno nismo dobili gol, ali je naš problem što nismo uspjeli zabiti. Nekako nam nedostaju želja i volja za ulaskom u završnicu jer nam se događalo da kod ubačaja sa strane u kaznenom prostoru Osijeka bude samo jedan naš igrač. Zaključio je trener.[:]