[:hr]Trener Andrej Panadić je u srijedu napunio 47 godina, radno, uz trening i druženje sa svojim igračima. S dečkima s kojima je itekako zadovoljan. Ne čudi stoga da im je nakon vrlo dobre utakmice sa Splitom dao slobodan dan, prvi nakon više od mjesec dana. – Nakon utakmice u Splitu je došlo do malih promjena u planu. Pošto smo putovali za Pulu praktički cijelu noć, a dečki odigrali sjajnu utakmicu, odlučio sam im dati slobodan dan. Bio je to prvi slobodan dan nakon priprema u Umagu. Rekao sam im da mogu dobrovoljno doći na trening i na kraju ih se okupilo 15-ak, svi oni koji nisu igrali utakmicu, ali je bilo i dečki koji su igrali u Splitu. Moram reći da je to pohvalno i da ti dečki shvaćaju što je nogomet i profesionalizam.

Trener Panadić je svojim dečkima istaknuo nekoliko važnih savjeta za karijeru i sportski život. – Igrači moraju shvatiti da nakon jedne tako dobre utakmice nije kraj, već da moraju ići naprijed. Moraju znati što mogu i biti samouvjereni, ali kada se ujutro probude i krenu u novi dan, kada dođu na trening, tada moraju shvatiti da im je to dan u kojem treba napredovati. Žele li rezultat, moraju trenirati i raditi maksimalno svakim danom jer bez većeg rada se neće ostvariti niti jedna želja i niti jedan cilj.

Trener se zatim okrenuo stanju u svojoj momčadi. – Sve ove nedaće koje smo imali u zadnjim tjednima, što se tiče ozljeda i kartona, je smanjena na minimum. Samo juniori koji su trenirali s nama su ozlijeđeni, a jedino Vukovića neće biti protiv Rijeke zbog kartona. Rekao je trener koji nije htio otkriti tko će od igrača preuzeti poziciju kartoniranog Vukovića. – Plan je zadržati ekipu koja je igrala u Splitu, samo što će umjesto Vukovića ući Heister. Hadžić i Tomić se vraćaju nakon tri žuta kartona, ali oni će utakmicu započeti s klupe. Imam neke ideje oko veznog reda koje ipak neću podijeliti, a vremena za odluku ima dovoljno. Obrana će i ovaj put zaigrati s četiri igrača u liniji, a s igračima koji će biti na terenu postoji mogućnost promjene formacije tijekom utakmice. U ovakvim utakmicama želim rizik, ali ne glupi rizik gdje ne treba. Pokazali smo da se protiv svakoga možemo “fajtati”, a u ovom slučaju mislim da možemo i igrati.

Trener je ponešto rekao i o Rijeci. – Znamo da nam dolazi momčad koja je uz Dinamo naša najjača momčad u ligi. Imaju sve, uvjete, odličnog trenera, individualnu i momčadsku kvalitetu i novac koji je naravno jako bitan. Mi međutim nemamo straha jer smo pokazali da se možemo suprotstaviti svakoj ekipi. Riječi su trenera Panadića koji je poželio da se njegovi igrači vjernim navijačima Zeleno-žutih oduže dobrim rezultatom protiv Rijeke. – Vidjeli smo na utakmici s Dinamom što se dogodi kada dečki daju sve od sebe. Tada su bili ispraćeni ovacijama iako su izgubili, a želja mi je da se tim ljudima odužimo još angažiranijom utakmicom i da im poklonimo dobar i pozitivan rezultat protiv Rijeke. Pobjeda bi bila fenomenalna i imamo pravo nadati se tome.

Panadić je za kraj istaknuo kako je vrlo zadovoljan kako njegova momčad radi i kako se ponaša na terenu i na treninzima. – Zadovoljan sam svime, načinom na koji rade jer to potvrđuje njihov karakter, a to se vraća. Zadovoljan sam kako igraju i kako ne gube glavu iako su u rezultatskom nedostatku, kako i dalje drže red, disciplinu i kompaktnost. Što je možda i najbitnije, došlo je do onoga što smo tražili, a to je da su počeli igrati nogomet. To je najveći plus.[:]