[:hr]Nogometaši Istre 1961 će u srijedu u 17:00 sati gostovati kod Intera. Kao i prije svake utakmice, tako je i uoči ove trener Panadić održao konferenciju za medije na kojoj je prvo par riječi rekao o utakmici s Osijekom te se zatim okrenuo sljedećem susretu. – Utakmicu s Osijekom smo odradili polovično jer je bilo dobrih , ali i slabih stvari. Obrana jako dobra, ali napad jalov i zato nismo uspjeli zabiti. Rekao je trener i zatim otkrio kako će imati nemalih problema oko sastava za sljedeće dvije utakmice. – U sljedeće dvije utakmice koje nam dolaze ćemo imati problema jer je dosta ozlijeđenih igrača. Uz to i Repić ima tri žuta kartona pa protiv Intera neću moći računati na njega. Kako sada stvari stoje u Zaprešiću sigurno neće biti Heistera i Vukovića. Prvi je dobio jaki udarac u patelu i ima nagnječenje, dok je drugom oteklo koljeno. Ojdanić ima ružnu kvrgu na nozi još od udarca na treningu, a Hadžić temperaturu tako da je dobio poštedu.

Iako još ništa nije gotovo, velike su šanse da će Zeleno-žuti nakon završetka sezone morati braniti prvoligaški status protiv drugoplasirane momčadi druge lige. Kako ima dosta načetih igrača, tako će trener vjerojatno morati balansirati rizik uvođenja igrača u igru i čuvanje istih za dvije kvalifikacijske utakmice, ako do toga dođe. – To je stvarno tako i razmišljamo o tome. Ima igrača koji su opasno načeti i bio bi veliki rizik stavljati ih u igru. Treba dobro procijeniti može li se ozljeda pogoršati ili ne, pogotovo kod igrača koji igraju puno. Kako bilo, ako bude kvalifikacija, onda će svi morati biti spremni.

Do kraja sezone ima još pet utakmica pa se prvoligaški status može obraniti. Međutim, za to ostvariti trebat će napraviti nešto što se nije napravilo u 18 kola, pobijediti. – Bilo bi jako lijepo za sve nas konačno dobiti utakmicu jer mislim da bi nam pobjeda puno značila. Mi ćemo sigurno biti hrabri i s velikom željom za pobjedom, a kako se igra vani možda će i dečki biti malo opušteniji. Kaže trener koji nije otkrio pre više detalja o sastavu kojim će se suprotstaviti Interu. – Brkić ostaje na golu. Zadnju utakmicu je sačuvao svoju mrežu i to je jako dobro, a uz njega će biti Iveša koji uvijek može pomoći svojim iskustvom. U igru će od prve minute Da Silva, a hoće li biti ofenzivni vezni ili napadač, to će ovisiti o sustavu kojim ćemo igrati.

– Sigurno si misle da im dolazi Istra koja je lijek za sve. ‘Ajmo mi malo to zaustaviti. Treba odgovoriti na isti način, odnosno biti hrabri i postaviti se za ići na pobjedu. Međutim, moramo biti i oprezni jer nas fali. Od Intera očekujem da će igrati istu utakmicu kao na Drosini. Imaju kvalitetne pojedince, čvrstu obranu i pametna su ekipa u sustavu koji im dobro funkcionira. Rekao je trener o Interu i istaknuo način na koji treba zaustaviti opasne igrače Zaprešićana. – Na Drosini su nam brza krila Bočkaj i Ottochian radili probleme, a što se Nestorovskog tiče, ako moji dečki ne žele da im zabije, onda ga moraju staviti u džep i odmah mu pokazati tko je jači i bolji.[:]