Danas smo se okupili u Balama povodom svečanog otvaranja našeg novog terena u kampusu Bale!

Radovi su trajali dva mjeseca, a novi travnjak spreman je od danas za korištenje našoj seniorskoj momčadi! Na oba je terena položena prirodna trava, a kampus je sada obogaćen i proširen za obavljanje svih sportskih aktivnosti. Otvaranje su službeno obilježili g. Branko Devide Vincenti, predsjednik kluba i g. Edi Pastrovicchio, načelnik općine Bala, uz igrače Lovru Majkića, Franu Mlinara, Slavka Blagojveića i Antonia Maurića.

Na izgradnju novog terena osvrnuo se i izvršni direktor NK Istre 1961, g. Mikel Lauzurica: Zaista smo sretni što napredujemo sa zacrtanim koracima izgradnje nogometnog kampa u Balama. Vrlo smo zahvalni Općini Bale, koja je, bez sumnje, savršen partner na tom putu. Naša prva momčad od sada će trenirati u boljim uvjetima. Nastavljamo s planom dovođenja u Bale naših igrača akademije koji se natječu u prvom rangu, a u planu je i izgradnja trećeg terena. Kao i uvijek, odgovorno s ulaganjem.

Iznimno nam je drago da smo danas, za blagdan Sv. Nikole, mogli pokloniti našoj ekipi teren broj 2 u kampu Bale. Riječ je o velikom iskoraku našeg kluba koji će doprinijeti boljim treninzima prve momčadi i uspjehu, koji će se vjerojatno očitovati u budućim rezultatima ekipe.

Iduća faza projekta je izgradnja trećeg terena s umjetnom travom, a u daljnoj fazi izgradnja zgrade i četvrtog terena.

Želimo se zahvaliti Općini Bale na vrhunskoj suradnji, koja je dovela do realizacije ovog prekrasnog projekta, kaže predsjednik kluba Branko Devide Vincenti.

Ovim se putem još jednom želimo zahvaliti našim partnerima iz općine Bala na uzajamnoj i perspektivnoj suradnji koju cijenimo i zbog koje smo u mogućnosti dalje širiti svoje horizonte kao jedini prvoligaški klub Istre!
#ForzaIstra