[:hr]Na red su za kratki osvrt polusezone došli naši kadeti koje vodi trener Kristijan Dadić. U prvoj polusezoni dečki su odigrali 16 ligaških utakmica i osvojili isto toliko bodova, četiri puta su pobjeđivali, četiri puta remizirali i osam puta gubili, a sve to uz gol razliku 17:21. Sezona je krenula vrlo dobro pa su naši dečki u kolovozu i rujnu u sedam utakmica upisali tri pobjede, dva remija i dva poraza. Nalazili su se s tih 11 osvojenih bodova u gornjem djelu ljestvice i zadržali se tamo i u listopadu kada je pet utakmica osvojeno pet bodova.

Pred kraj polusezone, u studenom, naši kadeti su u četiri utakmice pretrpjeli isto toliko poraza pa je stoga uslijedio i pad na prvenstvenoj ljestvici i gubitak nekoliko pozicija. Nakon odigranih 16 kola su se našli na 11. poziciji s istim brojem bodova kao i Sesvete i Šibenik. Mjesta za napredak ima, a zimske pripreme će savršeno doći našoj kadetskoj momčadi da se ekipira i dodatno uigra za drugi dio sezone. Pokazivali su klinci vrlo dobre partije tijekom prve polusezone, ali i slabije, prvenstveno na gostovanjima gdje su nerijetko ostajali bez bodova.

Međutim, ne smije se ne spomenuti jedna vrlo važna činjenica, a to je da je trener Dadić na terenu redovito imao pet, šest mlađih igrača, godinu dana mlađih od većine ostalih igrača u ligi. Talentirana generacija igrača rođenih 2001. godine uz starije dečke stvorili su solidnu ekipu u kojoj će sljedeće sezone igrati veći broj jednu godinu iskusnijih igrača. – Mislim da smo u ovoj polusezoni uzeli maksimalno što smo mogli. Većinu utakmica smo odigrali s mlađom selekcijom pa kada sve zbrojimo i oduzmemo mislim da možemo biti zadovoljni. Rekao je trener Dadić koji je istaknuo očekivanja za sljedeću polusezonu. – Mlađi igrači polako sazrijevaju pa bi i njihove igre u nastavku prvenstva trebale biti nešto bolje.

Pred kraj polusezone smo zaredali sa slabijim rezultatima, a to se prvenstveno dogodilo zbog težeg rasporeda, pogotovo na gostovanjima gdje smo igrali protiv Hajduka, Rijeke i Zagreba. Jedino mislim da smo protiv Sesveta slabije odigrali kada smo izgubili na strani. Rekao je trener i nadodao. – Treba nastaviti raditi i trenirati. Ovim mlađim igračima je ova polusezona bila dobro iskustvo. Na žalost nemamo mogućnost imati ekipe po godištima, ali to je na neki način i sreća za te mlađe igrače koji jednu godinu stasaju u prvoj ligi pa sljedeću godinu nastupaju s većim iskustvom.

Kada se letimično pogleda statistika može se vidjeti kako napadači nisu pre često zabijali pa je tako broj postignutih pogodaka relativno malen, 17 u 16 utakmica. S druge strane se pak vidi i relativna stabilnost u obrani i primljen 21 pogodak vrijedno šeste obrane lige. Utakmice su stoga većim djelom završavale malom razlikom, pogotovo izuzmu li se pobjede nad Zadrom i Cibalijom od 4:0 i poraz od Hajduka 5:2. Jasno je da bi i mali napredak zasigurno doveo do većeg broja bodova i nešto opušteniju situaciju, savršenu za ono najvažnije, razvoj i stasanje mladića u igrače. – Prostora za napredak svakako ima i samo treba raditi dalje. Smatram da smo dali maksimum jer je bilo teško očekivati nešto više kada se uzme u obzir jačina lige i nastupanje našeg mlađeg godišta. Zaključio je trener Dadić.

[league_table 7086][:]