[:hr]Prošlog vikenda su mlađi pioniri Istre 1961 nastupali na jakom turniru u Firenzi. U konkurenciji s još 11 talijanskih momčadi (Fiorentina, Prato, Lucchese, Sales, SPAL, Cremonese, Venezia, Spezia, Cagliari, Pordenone i Livorno) mladi Zeleno-žuti su natjecanje završili na četvrtom mjestu.

Naši klinci završili na prvom mjestu u skupini pobjedom protiv SPAL-a 2:0 i remijem protiv Cremonesea. U polufinalu su snage odmjerili s momčadi Lucchesea i izgubili 2:0, dok su u utakmici za treće mjesto poraženi od Cagliarija 1:0. – Vrlo jaki turnir protiv talijanskih momčadi koje su imale isključivo igrače iz 2005. godišta. Mi smo pak definitivno bili najmlađa momčad na turniru jer smo imali i šest igrača 2006. godišta, ali neovisno o tome dečki su odigrali stvarno odličan turnir. Rekao je Igor Krajnc, trener naših mlađih pionira koji je uz trenera Sašu Peršića vodio Istru 1961 u Firenzu. – Bilo je to stvarno lijepo i fenomenalno iskustvo za naše klince. Od putovanja pa do igračkog djela jer su igrali protiv fantastičnih ekipa na jednoj višoj razini.

Trener je otkrio kako je izuzetno zadovoljan kako su se njegovi dečki nosili protiv fizički jačih ekipa i istaknuo kako su u momčadi turnira dva igrača iz Zeleno-žutih redova, vratar Carlo Jurak i napadač Marko Cukon. – S 2005. godištem smo se ravnopravno nosili, dok je za naše 2006. bilo razumljivo da će imati problema pošto su sitniji i manji. Čak su i njihovi dečki 2005. godište bili fizički jači od naših. Jako sam zadovoljan kako je prošao turnir i ovom prilikom moram pohvaliti sve dečke jer su odradili jako dobro, kako na terenu, tako i van terena pokazavši uzorno ponašanje. Zaključio je trener Krajnc.


Rezultati:

Istra 1961 – SPAL 2:0 (2x Cukon)

Cremonese – Istra 1961 0:0

Cremonese – SPAL 1:3

Polufinale: Istra 1961 – Lucchese 0:2

Za 3. mjesto: Istra 1961 – Cagliari 0:1


Istra 1961: Jurak, Braić, Sficco, Žiković, Lovrić, Posavec, Đuranović, Bećirović, Bilobrk, Davidović, Cukon, Peruško, Kolić, Majstorović, Ivanović, Udovičić, Gavrić, Revelante.[:]