[:hr]Škola nogometa Istre 1961 se nakon kratke pauze nakon prošlog prvenstva ponovno aktivirala kada su s treninzima započeli juniori, a ubrzo su ih slijedili i kadeti i pioniri koji će ove sezone igrati u prvoj ligi. Dok su klinci bili na zasluženom odmoru, u kancelarijama uprave Istre 1961 i škole nogometa je bilo itekako radno, a isti se tempo nastavio i nakon početka priprema najstarijih članova škole. Puno posla uloženo je oko slaganje nove upravne i trenerske križaljke škole nogometa koja je doživjela određene promijene.

Na mjesto voditelja škole je umjesto Zdenka Glumca stigao Drago Mamić. Na mjestu direktora je ostao Vlado Orlić, dok je novo lice u upravnom djelu škole Edo Valjevac koji će obavljati funkciju team managera.

Što se trenera tiče, Igor Krajnc je preuzeo vođenje juniora, Sabi Šljivo kadeta, a Dalibor Božac pionira. Mlađe godište starijih pionira vodit će Saša Peršić, dok će mlađe pionire kao i prošle sezone voditi Kristijan Dadić. Nenad Glušica, koji je prošle godine vodio najmlađe članove Istre 1961 preuzeo je ulogu trenera U-11, dok su dva nova lica, Haris Devović i Asim Šehić, preuzela vođenje uzrasta U-10 i U-9. Od ove sezone će škola nogometa imati i stalnog trenera vratara, Blaža Bugarina, dok će službeni liječnik i ove sezone biti dr. Dejvis Močenić.[:]