[:hr]U petak ujutro je delegacija Istre 1961 predvođena Brankom Ojdanićem, Antonijom Repićem, Ivicom Ivušićem i Jasminom Devović-Grudić posjetila Dom za odgoj djece i mladeži Pula. Radi se o Domu u kojem djeca s poremećajima u ponašanju kao korisnici ustanove uče i rade po posebnom programu. NK Istra 1961 od početka sezone u humanitarnom tonu prije svake domaće utakmice potpomaže potrebite ustanove, a od ovog petka je suradnja pokrenuta s pulskim Domom.

Nogometaše Istre 1961 je u Domu uz djecu dočekao i ravnatelj ustanove Damjan Bistričić koji je istaknuo kako je NK Istra 1961 prva tvrtka koja se javila za suradnju te se zahvalio na pomoći koju je pulski prvoligaš pružio djeci korisnicima Doma. Nogometaši Istre su pak djeci nakon gotovo sat vremena ugodnog druženja darovali dvije lopte, od kojih jednu s autogramima svih igrača kao uspomenu, a dio prihoda od ulaznica s utakmice Istre 1961 i Dinama biti doniran Ustanovi. Kako je jedan od ciljeva ove akcije i uključivanje djece u normalan život, tako su nogometaši uz lopte djeci poklonili i ulaznice za subotnju utakmicu.

Ovim putem se želimo zahvaliti vodstvu Doma i djeci koji su nas vrlo lijepo ugostili te se nadamo kako smo mlade korisnike Doma barem malo razveselili druženjem i poklonima.[:]