[:hr]Gotovo dvosatni trening su u srijedu ujutro na terenu broj 1 u Gradne Sports World kompleksu odradili nogometaši Istre 1961. Po prekrasnom i savršenom vremenu za trening, trener Tot je svoju momčad na teren poslao nešto prije 10 sati kada su dečki krenuli sa zagrijavanjem pod vodstvom Craiga Turnera iz Nike akademije.

Prvo su na rasporedu bile lakše tehničke vježbe s loptom i ragbi između dva gola. Nakon toga je trener podijelio igrače na dvije ekipe koje je suprotstavio igrače 1 na 1 i 2 na 2 između golova Brkića i Ivušića s jedne i Iveše i Sylvestera s druge strane. Vrlo visoki ritam i kratke serije igre na manjem prostoru dobrano su izmorile igrače koji su se nakon treninga uputili na male bazene s hidromasažom i hladnom vodom.

Nakon ručka i obaveznog odmora ekipa će odraditi drugi i posljednji ciklus testiranja u suradnji s Nike istraživačkim centrom.

Ozljeda Bouhne

Na žalost stigla je i prva “žrtva” na američkom djelu priprema. U jednom duelu je naime Bouhna stao na nogu Vladimiru Buriću i iskrivio zglob. Distorziju koju je zaradio će ga vjerojatno udaljiti s terena na tjedan dana. ali će se više detalja znati u četvrtak.[:]