[:hr]Povodom događanja na utakmici NK Istra 1961 i HNK Šibenik, Nogometni klub Istra 1961 se najoštrije ograđuje i osuđuje ponašanje neodgovornih pojedinaca koji su neprimjerenim, rasističkim uzvicima sa sjeverne tribine stadiona Aldo Drosina provocirali suparničkog vratara HNK Šibenik.

Kao sto je općepoznato grad Pula i Istra kao regija su jedni od najotvorenijih i najtolerantnijih ne samo u našoj domovini nego i puno šire. To se moglo vidjeti i nakon utakmice kada su nasi igrači, ali i navijači tješili igrače Šibenika, a fotografije tih trenutaka su prenijeli i određeni mediji poput Glasa Istre. Samim tim je očito kako naši navijači, kako oni najvatreniji poput navijačke skupine Demoni, a tako i onih manje vatreni, su spremni utješiti protivničke igrače čak i kad je u pitanju bio prvoligaški status našeg/njihovog kluba.

Iako velika većina gledatelja povike uopće nije čula, niti je mogla čuti, navedene povike neodgovornih pojedinaca se ne može ničime opravdati te se nadamo da će počinitelji biti identificirani od strane pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova te kažnjeni sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Zaista, ne želimo ni pomisliti kako se osjećao bilo koji igrač NK Istra 1961 ili HNK Šibenik koji je mogao čuti predmetne uzvike pojedinaca.

NK Istra 1961 također ovim putem iskazuje svoj stav je da bilo kojem obliku rasizma, diskriminacije ili nacionalizma nema mjesta kako na nogometnom stadionu Aldo Drosina tako i u društvu općenito.

NK Istra 1961 će i dalje ulagati maksimalne napore kako bi se gore opisani oblici ponašanja zauvijek uklonili iz hrvatskog nogometa i sporta uopće.[:]