[:hr]Četvorica nogometaša Istre 1961, Muamer Svraka, Dominik Mihaljević, Victor da Silva i Branko Ojdanić, u pratnji direktorice za korporativne komunikacije i društvene odnose Jasmine Devović Grudić, posjetili su u četvrtak popodne udrugu za zaštitu životinja Ruka Šapi. U Vodnjanu u dvorištu nekadašnje tvornice obuće su delegaciju Istre 1961 dočekali volonteri Udruge i desetak simpatičnih i razigranih pasa za koje brinu vrijedi ljudi Udruge koja postoji od 2009. godine.

NK Istra 1961 je Udruzi i životinjama za koje skrbi donirala dehidriranu hranu u iznosu od 2000 kuna, što iznosi oko 120 kg hrane za pse i mačke. Volonteri Ruke šapi se svakodnevno brinu za životinje u Vodnjanu, ali i po cijeloj Puli gdje obilaze hranilišta. Udruga snosi i velike troškove za veterinarske preglede, lijekove za životinje i sterilizacije. Tijekom godina je udomljeno preko 1300, a sterilizirano preko 500 životinja.

Kako Udruga ima vrlo slabu financijsku pomoć od lokalne samouprave, jasno je da su sve donacije, kako u hrani, tako i u novcu, itekako dobrodošle. Istra 1961 je stoga pomogla donacijom hrane koju su iz auta pomogli iskrcati igrači pulskog prvoligaša, a ovim putem poziva sve ljubitelje životinja da pomognu udruzi Ruka šapi i njihovim vrijednim volonterima koji rade zaista hvalevrijedan posao.

Sve informacije kako pomoći udruzi možete pronaći na internetskoj stranici: http://ruka-sapi.hr/[:]