[:hr]Uspjeli su nogometaši Istre 1961 stići do toliko željene pobjede! Nakon sedam sušnih kola, u nedjelju su na Drosini u dobroj i zanimljivoj utakmici s puno prilika stigli do minimalne, ali zaslužene pobjede. Iako su gosti poveli u 26. minuti preko Andrijaševića, Zeleno-žuti su do poluvremena uspjeli poravnati preko Žižića i slaviti pogotkom Nikolića. Bravo dečki!

Zeleno-žuti su u susret ušli s dozom rezerve s nastojanjem da ne primi gol u uvodnom djelu utakmice. Međutim, nisu se igrači Istre fokusirali samo na obranu, već su pokušali i pritiskom i brzim protokom lopte zaprijetiti gostima. Ipak, prva prijetnja pred gol Lokomotiva se mogla dogoditi iz kontre, ali Repić slabom loptom nije iskoristio dobru poziciju.

Deset minuta kasnije, nakon što se većinom igralo na sredini terena, gosti su stigli do vodstva. Igrači Lokomotive su brzom akcijom prevarili zadnju liniju Istre, a dobru poziciju je iskoristio Andrijašević. Trebalo je Zeleno-žutima nekoliko minuta da se vrate u utakmicu te su, kako se bližio kraj poluvremena, sve više prijetili Zeleniki. Probao je u 37. minuti Gregov iz teške situacije , ali nije uspio napraviti ništa više nego loptu poslati pored gola. Par minuta kasnije se i Nikoli našao u prilici kada je bio u skoku, ali nije uspio dobro zakačiti loptu. Nakon nekoliko dobrih prilika stigla je ona savršena koju je sjajno iskoristio Žižić. Igrala se 42. minuta kada je Đurić ubacio iz slobodnog udarca, a Žižić je preciznim udarcem glavom pronašao drugi kut Zelenike.

Na krilima izjednačenja je Istra krenula po drugi gol, ali je obećavajuću kontru Kasalice zaustavio pomoćni sudac signaliziranjem zaleđa.

U nastavak susreta su bolje ušli gosti koji su u uvodnih sedam minuta stvorili dvije dobre prilike. U 51. minuti je Iveša zbog slabo ispucane lopte u priliku gurnuo Ćorića, ali se iskupio obranivši mu priliku koju mu je poklonio. Samo minutu kasnije je Leko pucao iz slobodnog udarca, a iz odbijanca je novi udarcem pogodio gornji dio grede.

Probudila se ipak Istra nakon desetak minuta igre u nastavku pa se tako igra većinom počela odvijati na polovici Lokomotive. Stvorili su tako Zeleno-žuti nekoliko polu prilika i prilika od kojih je najopasnija bila ona u 58. minuti kada je Repić gurnuo Heistera iza leđa obrane gostiju. Sjurio se Marcel prema golu protivnika, loptu poslao pred Zelenikom gdje se Tomić na par metara od gola spetljao i nije uspio zabiti.

U 75. minuti se i Kasalica našao u dobroj prilici na ubačaj Nikolića, ali iz blizine nije uspio pogoditi gol. Četiri minute kasnije je Lokomotiva imala dva opasna udarca Andrijaševića i Gržana, ali je Iveša s dvije sjajne reakcije još jednom sačuvao svoj gol. S druge strane si je Bouhna sam stvorio priliku kada je požrtvovno zadržao loptu i opasno pucao po golu Zelenike. Imali su i gosti priliku za novim vodstvom, ali je ovaj put sreća pomazila Puljane kada je Gržan pucao i pogodio stativu, a lopta se odbila u naručje Iveše.

I kada se samo čekao posljednji sudački zvižduk, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Đurić je iz slobodnog udarca loptu ubacio pred Zelenikom gdje se najbolje snašao Nikolić i loptu pospremio u mrežu za slavlje Zeleno-žutih nakon sedam utakmica.[:]