[:hr]Istra 1961 i Rijeka su u nedjelju susjedskim derbijem zatvorili prvu četvrtinu prvenstva. U siromašnoj utakmici bez puno prilika i lijepog nogometa su kao pobjednici izašli gosti iz Rijeke koji su slavili s minimalnih 1:0. Osim kod gola, obrana Istre je djelovala vrlo kompaktno te je većim djelom susreta zatvarala prilaze prema golu Iveše.

Jedan od dvojca centralnih braniča, Splićanin Nikola Žižić kratko je prokomentirao derbi koji je po kvaliteti izvedbe ipak zakazao. – Tako je ispalo, u biti tako je i bilo. Ni s jedne strane nije bila neka bajna igra, a nije bilo niti prilika. Oni su bili nešto bolji i agresivniji, a na kraju smo izgubili zbog nesretno primljenog gola. U svakom slučaju ne baš lijepa utakmica.

Tek jedna poluprilika Heistera pred kraj utakmice bilo je pre malo za momčad koja je pred domaćom publikom tražila dobar rezultat. – Pa, po meni se osjetio nedostatak Nikolića. On uvijek dobro zadrži dubinske lopte i to za našu momčad znači jako puno. Mislim da se vidjelo da nam je protiv Rijeke nedostajao, tako da smo prema naprijed ostali malo kraći. Što je, tu je. Rekao je Žižić koji je itekako svjestan da je pred Zeleno-žutima još velik dio sezone i da se mora ići dalje i već u sljedećoj utakmici tražiti pobjedu. – Tako je to u nogometu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš, nekad ide sve na tvoju stranu, nekad na tuđu. Protiv Rijeke je nažalost otišlo na tuđu. Slijedi nam nova utakmica u Koprivnici i u potpunosti se okrećemo tom dvoboju.

Navijači Istre 1961 pobjedu svoje momčadi čekaju dugih šest kola. Posljednji put su dečki slavili na Drosini protiv Hajduka. – Pre više je vremena prošlo od zadnje pobjede i ovo nam je već šesta utakmica bez trijumfa. Rekao bih i da bi to vrijeme bilo dosta kraće da smo imali malo više sreće u Osijeku i Zagrebu, pa čak i kući protiv Intera. Već protiv Slavena ćemo imati priliku za prekinuti niz jer se s njima definitivno možemo nositi. Oni su dobra momčad i sigurno ih nećemo podcjenjivati. Naš se cilj zna i u Koprivnicu ćemo ići po pobjedu. A Zeleno-žuti će put Koprivnice bez Žižića koji je protiv Rijeke dobio treći žuti karton.[:]