[:hr]Najstandardniji igrač Istre 1961 u prvom djelu sezone je bio Nikola Žižić, stasiti stoper Zeleno-žutih odigrao je 18 ligaških utakmica, na terenu proveo 1620 minuta i ujedno zabio dva gola. Sa svojim suigračima je u petak krenuo u zimski ciklus priprema pod vodstvom novog trenera Andreja Panadića. – Novi trener, novi zahtjevi. Na nama je da radimo najbolje što možemo. Kaže Nikola koji se odmah osvrnuo na novog trenera. – Odmah smo krenuli s intenzivnim radom, a treninzi su mi zaista. Samo treba nastaviti raditi tako. Mislim da su se stvari u zadnje vrijeme malo pokrenule na bolje i stvarno se nadam da će ovo proljeće biti jako dobro.

Nakon samo dva dana od kada je počeo raditi s momčadi, trener Panadić je pokazao kako će njegov zaštitni znak biti veliki i naporan rad. – Prošla su samo dva dana od kada smo počeli pripreme i vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Osobno mi se sviđa trenerov njemački mentalitet i sigurno možemo reći da ćemo biti fizički itekako spremni. Treninzi nam traju po dva sata, ali to je trenerova odluka. Mi smo tu da radimo i da slušamo. Kaže Žižić.

Imamo novog trenera i zato u ove pripreme svi počinjemo od nule, svi smo isti. Stoga nam slijedi novo dokazivanje i sigurno je da će igrati oni igrači koji će ispunjavati trenerove zahtjeve. Rekao je Nikola koji je sa svojim suigračima bez većih problema izdržao naporni uvod zimskih priprema. – Vidjelo se na dečkima da se nitko nije zapustio tijekom ovih praznika. Uspjeli smo se odmoriti fizički i psihički i spremni doći na pripreme.

Kao i u svakom prijelaznom roku, tako i u ovom se očekuju odlasci i dolasci u Zeleno-žute redove. – Daj Bože što prije, jer je tako bolje za nas, trenera i klub. Ipak se sve to mora posložiti na vrijeme, a ne da konce hvatamo u trećem mjesecu. Ovo proljeće je kratko, imamo samo 15 utakmica i to će brzo proći. Zaključio je Nikola.[:us]Nikola Žižić was Istra’s 1961 most consistent player of the first part of the season. He played a total of 18 league matches in which he spent 1620 minutes on the field and scored two goals. Two days ago Nikola started the winter preparations wiht his teammates under the guidance of a new coach. – New coach, new requirements. It’s our job to do our best. Said Nikola who told us a little bit more about of his thoughts about the new coach. – It’s been two days since we started the preparations and we will see how the things will develop. Personally I like the coaches German mentality and we can certainly be sure  that we will be physically in a really good shape.

The trainings lasts for two hours and the work is really intense. However, the guys came ready for the preparations because everybody was doing some trainings during the holidays. We were able to rest physically and mentally and get ready for the hard work. Said Žižić.[:]