[:hr]Stigao u lipnju ove godine, stoper Istre 1961 Nikola Žižić odmah se izborio za mjesto u prvoj momčadi pulskog prvoligaša. Do sada je proveo maksimalnih 360 minuta na terenu, a priliku za novih 90 minuta će imati već u subotu kada će Istra na Drosini ugostiti momčad Intera. Porazgovarali smo stoga s Nikolom koji je podijelio svoja mišljenja o toj utakmici, ali i o njegovom dosadašnjem boravku u Puli i Istri 1961. – Tu sam dva mjeseca i ne mogu reći ništa nego sve najbolje. Osjećam se kao da sam tu već pet godina. Od suigrača, do trenera i ljudi u klubu, svi su me stvarno dobro prihvatili. Mogu reći samo riječi hvale i zahvaljujem se svima što su me primili kao da sam tu već duže vrijeme.

– Hvala Bogu što smo treći na tablici i nadam se da ćemo se zadržati na vrhu što duže, ako je moguće i do kraja prvenstva. Na kraju krajeva to je i bio neki cilj kada sam dolazio, da se izbori Europa. Vidjet ćemo što će biti na kraju. Rekao je Žižić o trenutnoj poziciji na ljestvici i nadodao par riječi o izborenoj poziciji u prvoj postavi Zeleno-žutih. – Izborio sam se za mjesto stopera, ali nije bilo lako. Tu su od prije bili Gregov i Šimurina, a Ojdanić i ja smo bili novi igrači. Kako je, tako je, imali smo pripremne utakmice i pravila igre su bila ista za sve. Na treneru je bilo da odluči tko će igrati.

Mislim da smo pravo lice pokazali protiv Hajduka pred našim navijačima. Po meni smo tu utakmicu odigrali na vrhunskom nivou, bez obzira na to što Hajduk nije bio u najjačoj postavi. Mi smo to odradili kako je trebalo odraditi. Poslije toga smo išli  u Osijek i primili gol za 2:2 u zadnjoj sekundi, šteta. Očito je tako trebalo biti. Mi smo išli dalje i već u subotu očekujemo Inter. Oni su jedna nezgodna ekipa i sigurno je da se ove sezone ne može računati na laganu pobjedu u niti jednoj utakmici. Neće biti lako dobiti Intera, imaju svoje kvalitete i bit će što bude. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo razveseliti navijače. Rekao je Nikola.

Iako je momčad Intera u dosadašnja četiri kola nije uspjela doći do pobjede, Žižić je upozorio kako su Zaprešićani itekako nezgodni i opasni. – Oni su čvrsta ekipa koja igra na kontre. Taktički su dosta dobro organizirani i iako su nova momčad u prvoj ligi siguran sam da se neće predavati nikome. Sigurno neće, a da je tako su se Zeleno-žuti mogli uvjeriti na pripremama. Iako su Puležani u prijateljskoj utakmici u Sv. Martinu slavili s 3:2, Zaprešićani su preokrenuli 1:0 Istre i bili blizu pobjede koju im je oteo Heister s dva gola. – Da, igrali smo protiv njih, ali za mene je pripremna utakmica nešto sasvim drugo. Sada se natječemo i borimo za bodove. Nestorovski? Isto kao i svi drugi napadači. Moraš ga respektirati maksimalno, ako ga ne respektiraš ti se ne vrati dobro.

 

Pogledajte video…

http://www.youtube.com/watch?v=_L1gFVhw58g[:]