[:hr]Prva akvizicija nove uprave Istre 1961 je Nikola Žižić, stoper rođen u Splitu 23. siječnja 1988. godine. Nikolu je nogometni put vodio od Solina i Konavljanina preko Bele Krajine, Lučkog, Turske i Krke sve do Pule gdje bi se, prema potpisanom ugovoru, trebao zadržati iduće dvije godine. Visoki stoper je u Pulu stigao u srijedu navečer te će se suigračima priključiti u četvrtak u 19 sati kada će odraditi prvi trening ljetnih priprema.

– Kada je došao poziv iz Istre 1961 sam razgovarao s mojim menadžerom Tomislavom Nakićem koji je davno igrao u Istri i s još nekoliko bivših igrača koji su bili u Puli i od svih sam dobio samo pozitivne informacije o gradu i klubu. Zato nisam dvojio ni sekunde kako bih izabrao Istru. Školu nogometa sam prošao u Solinu i tamo sam počeo igrati seniorski nogomet. Zadnju sezonu sam proveo u Krki, a iako su mi htjeli produžiti ugovor sam odlučio otići u novu sredinu.

Nikola je bio u centru pozornosti kada je tijekom zimskog prijelaznog roka trebao iz Krke u Hajduk, ali je na kraju transfer propao.

– Sve je bilo riješeno, ali me prije nego što sam krenuo za Split zvao direktor i rekao da je transfer propao. Dan nakon je Tudor otišao iz Hajduka, a ja sam ostao u Krki gdje sam bio standardan igrač i tako odradio ugovor do kraja.

Visoki stoper je, kako i sam kaže, nerijetko u protivničkom kaznenom prostoru.

– Rekao bih da su moj forte brzina i skok igra, a zbog visine često boravim u protivničkim kaznenim prostorima. Već sam igrao na Drosini kada sam nosio dres Lučkog. Tada su mi suigrači bili Ivan Graf i Slavko Blagojević. Sa Slavkom sam odličan prijatelj i upravo sam njega zvao kada sam odlučivao o dolasku u Istru. Rekao mi je sve najbolje vezano uz trenera, grad i klub. 

– Moja očekivanja i želje su da više ne gledamo Istru gdje smo je gledali prošle sezone, da se klub digne na viši nivo i da bude u vrhu. Daj Bože da to bude tako radi ljudi u klubu, navijača i svih koji vole Istru. 

Rekao je Nikola i nastavio.

– Ovo je novi izazov za mene. Vraćam se u hrvatsku ligu koja je puno jača nego što je bila kada sam igrao u Lučkom kada je u ligi bilo 16 klubova. Nakon jedne sezone u Lučkom sam otišao u Antalyaspor gdje sam odigrao ukupno oko 15 utakmica, sedam u prvenstvu i sedam ili osam u kupu. Nakon Turske sam preselio u Krku gdje je sezona bila dosta dobra. Malo slabije smo startali, ali smo se digli u drugom djelu s novim trenerom pa smo na kraju završili na sedmom mjestu.

Prošla sezona je tek završila i nakon kratkog odmora kreću pripreme za novu.

– Imali smo kratku pauzu, ali nema veze. To je tako u profesionalnom nogometu. U Sloveniji je sezona trajala do 30. svibnja, isto kao u Hrvatskoj. Realno, pauza je kratka, ali se može gledati i pozitivna strana, a to je da igrači nisu puno izgubili i da se nisu zapustili. Ja sam se uspio odmoriti kod kuće sa ženom s kojom čekam bebu.[:]