[:hr]U nedjelju će na Drosini gostovati Hajduk, klub u kojem Splićanin Nikola Žižić nikada nije igrao. Pomalo čudno jer se redovito igrači iz Splita povezuju s Hajdukom, bilo u školi nogometa ili seniorskom pogonu. Žižića je nogometni put odveo u druge vode pa u splitski klub nikada nije stigao. Iako je rođeni Splićanin kaže kako mu utakmica s Hajdukom ne predstavlja nikakvu posebnu draž. – Bio to Hajduk, Dinamo, Lokomotiva ili neki treći klub, meni nema razlike i nedjeljna utakmica će mi biti kao i svaka druga. Igrač jednostavno mora dati svoj maksimum za klub u kojem igra, a za mene je to trenutno Istra. I dat ću svoj maksimum.

Riječi su Nikole koji se zatim osvrnuo na sljedećeg protivnika pulskog prvoligaša. – Kao što je šef rekao sigurno je da su sada Hajdukovci puno bolje posloženi nego prije, to je definitivno. Trkački i taktički su jako dobri, imaju odličnu veznu liniju i napad. Trebamo im odgovoriti što je bolje moguće i napraviti jako dobar posao. Trener im je došao iz Njemačke i sigurno ima taj mentalitet, a od kada im je on došao su taktički odgovorniji, a trkački sigurno odgovorniji. Svi možemo vidjeti da su se digli na veću razinu od one u kojoj su bili prije. Kako god, mi igramo na domaćem terenu i idemo po tri boda. 

Žižić je istaknuo dvojicu igrača na koje, kako kaže, treba obratiti posebnu pozornost. – Oni imaju dosta dobrih igrača. Imat ćemo dosta posla oko Ohandze ako bude igrao, a isto tako treba pripaziti i na malog Vlašića koji je po meni jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj.  

Nikola nije pričao samo o protivniku, već se dotaknuo i vlastite momčadi. – Mislim da moramo dosta napredovati u taktičkom smislu i da oko toga imamo puno posla. Protiv Lokomotive smo vidjeli da nije bilo dobro. Već u nedjelju je utakmica i moramo popraviti ono što je bilo loše u Kranjčevićevoj. Šestica je za nas bio šok i nije nam bilo lako. Nisam šest golova dobio još od pionirskih dana kada sam sa Solinom gubio od Hajduka po deset razlike. Mislim da treba to zaboraviti što prije jer nam dolazi nova utakmica. A na sljedećoj utakmici bi Nikola ispred sebe u formaciji trebao imati Damira Zlomislića, igrača koji je došao na jednogodišnju posudbu iz Rijeke. – Odmah se vidjelo da je kvalitetan igrač. Radili smo na taktici i uigravanju i mislim da ćemo dobro surađivati, a na nama je da se što prije upoznamo u igračkom smislu. [:]