[:hr]Nakon tri dana odmora, Zeleno-žuti su se u srijedu popodne vratili u trenažni proces. Dečki se maksimalno ozbiljno pripremaju za predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice koje će uvelike usmjeriti budućnost pulskog prvoligaša. Porazgovarali smo s jednim od iskusnijih igrača u svlačionici Zeleno-žutih, stoperom Nikolom Žižićem koji sa svojim suigračima iščekuje kvalifikacije.

– Odmorio sam dobro u ova tri slobodna dana i opustio glavu nakon svega ovoga. Mislim da je to definitivno trebalo cijeloj ekipi i da je odmor bio dobrodošao. Sad smo se vratili u trening i pripremamo se za kvalifikacije. Za koje se za sada još ne zna hoće li se igrati. Ta bi informacija i službeno trebala biti objavljena u petak. – Svi smo u iščekivanju što će se dogoditi i jako bi voljeli ići na odmor što prije. Ako tih kvalifikacija bude, onda je jasno da moramo “stisnuti” i dati svoj maksimum želimo li ostati u prvoj ligi, a želimo. Protiv koga god igrali, Šibenika ili Cibalije, morat ćemo ih pobijediti.

Pobjeda međutim već dugo vremena ne stanuje na Drosini. – Oni su u pobjedničkom nizu, a mi dugo nismo pobijedili nikoga. Mi jednostavno moramo staviti u svoje glave da moramo pobijediti, a za to ćemo morati utakmice odraditi na najvećem mogućem nivou. Jedno je sigurno, to ne će biti nimalo lako. Nema nam druge nego razmišljati samo o jednom cilju, a to je ostanak u ligi. Svi kao jedan moramo težiti tom cilju.

Prvoligaška sezona je završila prošlog vikenda, a pomalo je nevjerojatno da druga liga završava tjedan dana kasnije. Zato će Zeleno-žuti do prve kvalifikacijske utakmice morati čekati ukupno dva tjedna. Umjesto da se sezone završe istovremeno i da se kvalifikacije igraju tjedan kasnije, u Hrvatskoj se sve to nepotrebno prolongiralo. – Mnogima to nije jasno. Ne znam zašto druga liga završava tjedan dana kasnije i zašto se do sada ne zna hoće li se igrati kvalifikacije. To ne razumijem, ali što je, tu je. Bez obzira na to mi smo ovdje, treniramo i spremamo se kao da će se igrati. Mislim da se to iščekivanje ne bi smjelo odraziti na momčad jer je na kraju krajeva to naš posao. Rekao je Žižić i zaključio. – Definitivno sam razočaran ovom sezonom. Nema se tu što lagati, svi smo razočarani i nikome nije drago što smo u ovoj poziciji. Od igrača pa do navijača i svih ostalih.[:]