[:hr]Nikola Žižić, stup obrane Zeleno-žutih je ove sezone važna konstanta u obrani i momčadi pulskog prvoligaša, a trenutno je igrač s najvećom minutažom u dresu Istre s prikupljenih 1710 minuta igre. Nikola i suigrači će novi test imati u subotu kada na Drosinu stiže Inter predvođen najboljim strijelcem lige Ilijom Nestorovskim.

– Inter je jedna jako dobra i čvrsta ekipa i prema njima imamo maksimalan respekt, bez ikakvog podcjenjivanja. Prvo i osnovno što moramo napraviti je da damo naš maksimum, bez toga ćemo teško. Pitanje je i kako će teren dopuštati igru i smatram da će to biti jedan jako važan faktor. Teren će vjerojatno biti katastrofa, ali neovisno o tome na nama je da damo svoj maksimum i da se pridržavamo zahtjeva od strane trenera. Kaže Žižić.

U dosadašnje dvije utakmice ove sezone su Zeleno-žuti i Žuto-plavi u prvoj na Drosini podijelili bodove, dok su u drugoj u Zaprešiću slavili domaćini uz dva pogotka Nestorovskog i jednog Mazalovića. – U našim međusobnim utakmicama se moglo vidjeti da su jako opasni, pogotovo Nestorovski kojemu treba stvarno jako malo prostora da postigne gol. Dovoljna mu je sekunda, ma i stotinka da zaprijeti. Prokomentirao je Žižić svojeg glavnog rivala i nadodao. – Nakon ovih mjesec i pol dana taktički stojimo puno bolje. Mislim da smo to pokazali u Osijeku i želja mi je da nastavimo tako.

U tercetu s Nikolom ovaj put neće biti Gojkovića koji je u Osijeku dobio treći žuti karton. Prema Žižićevim riječima neće biti problema jer svi igrači u ekipi imaju kvalitetu za zaigrati u prvoj postavi. – Iako dugo nismo pobijedili, zna se koji je naš cilj prije svake utakmice. Zato mislim da je vrijeme da pobijedimo i to na domaćem terenu. Sigurno bi nam bilo veliko zadovoljstvo da dođe puno navijača. Sami ste svjedoci početka sezone kada smo imali dobre rezultate i kada je bilo više ljudi. Bolje smo igrali, ali se odjednom to raspalo i prava je šteta što se to dogodilo. Startali smo u Osijeku uz pozitivan rezultat i stvarno se nadam što većem broju gledatelja.[:us]Nikola Žižić, one of the most important players of Istra 1961 first part of the season, announced the next match that the Green and Yellows will play on Saturday against Inter.

– Inter is a very good and strong team for which we have maximum respect, without a bit of underestimating. The first and the most important thing is to give our best and to listen to coaches requirements. Said Žižić.

In two previous games against Inter this season, the Green and Yellows made a home tie and an away loss. – In our mutual matches this season we could see that Inter is very dangerous, especially Nestorovski that is the best striker in the league. We will need to be very careful not to leave him too much space because he is really dangerous in front of opponents goals. I think that now we are tactically a lots better then before. I think we showed this in Osijek and my wish is that the team keep  the good work.[:]