[:hr]Nikola Prelčec od svoje osme godine živi u Puli, na svega 200-ak metara od pulskog gradskog stadiona gdje je dugi niz godina nosio zeleno-žuti dres. Prije tri godine je napustio redove pulskog prvoligaša u koji se vraća nakon igranja u klubovima u Hrvatskoj i Italiji. Pri povratku u klub je naišao na malo poznatih lica, od kojih je jedno Kenan Hadžić koji je baš u ono vrijeme ulazio u seniorski sastav pulske momčadi.

Povodom povratka u stari klub smo porazgovarali s Nikolom koji nam je nešto više rekao o posljednje tri godine koje je proveo van Pule i očekivanjima za ove pripreme i sljedeću sezonu. – U zadnjoj sezoni koju sam proveo u Istri 1961 sam odigrao tri utakmice, u Osijeku kada smo pobijedili 4:0, protiv Cibalije doma i zadnje kolo protiv Lokomotive. Nakon toga mi je poručeno kako klub više ne računa na mene pa je došlo do razilaska. Otišao sam u Pomorac gdje je bilo dosta dobro, imali smo dobru ekipu, ali sam cijelu polusezonu muku mučio s ozljedom pete. Na kraju sam na polusezoni otišao u Tiraspol u Moldaviji, ali mi je angažman tamo propao pa sam se vratio u Hrvatsku, u Grobničan. Rekao je Nikola koji je nakon Grobničana naredne dvije sezone proveo u Italiji. – Igranje u Italiji mi je jedno dobro iskustvo. Mislim da sam taktički napredovao i da sam puno toga naučio o defenzivnoj igri, a osim toga sam naučio i jezik.

Nakon što je završila sezona u Italiji, Nikola se vratio u Pulu. Nakon kratkog odmora se javio u klub sa željom da trenira s prvom momčadi. – Pitao sam gospodina Karaselimovića i trenera Panadića mogu li trenirati s ekipom. Bila je to proba koja je na kraju dobro završila za mene i moram reći da sam jako zahvalan ljudima u klubu što su mi pružili priliku. Priliku koju je iskoristio jer je stiglo i potpisivanje ugovora. – Za sada nisam ništa dokazao, tek sada slijedi dokazivanje. Moram priznati da jedva čekam pripreme u Sloveniji i jake utakmice koje ćemo igrati tamo.

– Tu sam već dva tjedna i stvarno sam zadovoljan s dečkima i s trenerima. Za pravo zadovoljan sam sa svime. Obožavam igrati na ovom stadionu na kojem sam igrao još kao klinac. Ne znam kako opisati taj osjećaj, stvarno mi je čast i drago mi je što sam opet ovdje. Rekao je Nikola koji očekuje da će odraditi dobre pripreme za sezonu. – Za sada mi je teško prognozirati kakva bi mogla biti sljedeća sezone, ali vjerujem da će biti puno bolja od prošle. Cijela momčad mora misliti pozitivno, mora biti “unutra” i živjeti za to, za svaku utakmicu i svaki trening.

Gostovanjem Osijeka na Drosini će započeti novo prvenstvo do kojeg je ostalo manje od 20 dana. – Slaže se nova momčad, ali je ipak ostalo desetak igrača od prošle sezone. Bit će teško uigrati se, ali ne i nemoguće. Zaključio je Prelčec kojemu želimo puno sreće u dresu Istre 1961.[:]