[:hr]Nogometaši Istre 1961 se nakon slobodnog ponedjeljka vraćaju u trenažni proces i kreću s pripremama za prvu domaću utakmicu u novoj sezoni. U goste stiže Osijek, a Zeleno-žuti će Slavonce dočekati ohrabreni dobrom utakmicom prošle subota na Maksimiru. Povodom kraja priprema, početka nove sezone i utakmice s Osijekom porazgovarali smo s Nikolom Prelčecom, ofenzivnim veznjakom koji je pripremnog razdoblja pokazivao odlične igre. “Odradili smo dobre i odgovorne pripreme, a u Sloveniji nismo nikome dopustili da nas pobijedi. Trener nam je rekao da je zadovoljan odrađenim, a mislim i da su svi igrači isto zadovoljni. Igrali smo s dobrim ekipama, pogotovo u Sloveniji, a nikome nismo dozvoli da nam napravi pre više prilika za gol. Na kraju mi se čini da je utakmica s Dinamom na neki način nastavak dobrih igara s priprema.” Rekao je Nikola koji je par riječi nadodao o utakmici s Dinamom. “Dobro smo odigrali i Dinamu stvorili nemali broj neugodnosti. Međutim, oni su na kraju bili bolji, zabili dva gola i pobijedili. Neovisno o tome dosta dobro smo se postavili u Maksimiru, a po stvorenim prilikama i igri bilo je vidljivo da se nismo došli samo braniti, nego napadati i tražiti gol.

Nikola se tijekom ovoljetnih priprema izborio za mjesto u momčadi trenera Raić-Sudar. Većinom je igrao na poziciji lijevog krila, dok je u subotu protiv Dinama silom prilika morao na zadnjeg veznog. “Jako sam zadovoljan što sam se uspio izboriti za mjesto u momčadi i trudit ću se zadržati ga i biti što bolji. Na pripremama sam većinom igrao na lijevom krilu, a trener me još koristio na pozicijama polušpice, špice i zadnjeg veznog. On zna da mogu odigrati te pozicije, a na meni je da se podredim ekipi i odigram što god treba.” U subotu je Nikola zaigrao na poziciji koju je inače držao Puclin koji je zbog ozljede morao propustiti ogled na Maksimiru.

Sljedeća utakmica za Zeleno-žute je na rasporedu u nedjelju na Drosini u 21 sat kada stiže Osijek. Slavonci su u prvenstvo startali domaćim bodom protiv Rudeša, a u četvrtak će odigrati i uzvratnu utakmicu pretkola Europske lige u Švicarskoj. “Nama to ide na ruku pošto će sigurno biti nešto umorniji od puta i utakmice, ali to ne mora značiti ništa. Rudešu nisu stvorili previše prilika kao što sam očekivao, ali opet su prije toga odigrali vrhunsku utakmicu protiv Luzerna na kojoj su dominirali i pobijedili ih 2:0.

Kada damo sve od sebe, odigramo koncentrirano i kao prava ekipa onda možemo pobijediti svakoga. Očekujem da ćemo u nedjelju odigrati upravo tako i da ćemo ih pobijediti. Jaki su, respektiramo ih, ali nemamo što puno pričati. Igramo doma i želimo pobjedu, a imamo cijeli tjedan da se pripremimo. Ovim putem bi pozvao sve navijače i ljubitelje kluba da nas dođu podržati u nedjelju da dođemo do prve pobjede.” Zaključio je Nikola.[:]