[:hr]U utorak popodne su tri igrača stavila potpis na ugovore s Istrom 1961 i tako postali članovima Zeleno-žute svlačionice. Radi se o Nikoli Prelčecu, Dejanu Poliću i Lirimu Kelmendiju. Prelčec i Kelmendi su zadovoljili kriterije trenera Panadića koji ih je imao prilike vidjeti tijekom probnih dana koje su proveli na ovim pripremama.

Lirim Kelmendi je albanski desni bek rođen 28.1.1996. koji je u Istru 1961 stigao na probu drugog dana priprema. Prošao je školu nogometa Münchena 1860, a zatim je i igrao za drugu momčad njemačkog drugoligaša. Zadovoljio je kriterije trenera Panadića i s Istrom 1961 potpisao ugovor u trajanju od tri godine.

Nikola Prelčec, nekadašnji igrač Istre 1961, se nakon tri godine vraća u redove pulskog prvoligaša. U međuvremenu je Nikola igrao za Pomorac iz Kostrene, Grobničan te u talijanskoj Serie D. Nikol je potpisao ugovor u trajanju od dvije godine.

Dejan Polić je pak vezni igrač koji je stigao iz Novigrada. Porečan rođen u Puli 21.4.1993. iz Jadrana je sa 14 godina prešao u školu nogometa Rijeke gdje se zadržao do svoje 20. godine kada je otišao u Pomorac iz Kostrene. Tamo je igrao do početka sezone 2014./2015. kada je preselio u redove slovenskog prvoligaša Zavrča gdje je proveo sezonu i pol. Posljednju polusezonu je proveo u trećeligašu Novigradu s kojim je izborio drugu ligu, a ujedno je postigao i dva pogotka. Potpisao je ugovor na dvije godine.

Zeleno-žuta svlačionica se tako obogatila s dva domaća ofenzivca koji su pojačali vezni red pulskog prvoligaša te mladim desnim bekom koji dolazi iz škole nogometa Münchena 1860 i koji će pojačati konkurenciju u obrani Zeleno-žutih.

Svoj trojici želimo puno sreće u dresu NK Istre 1961.[:]