[:hr]Show. Što drugo reći o jednoj NBA utakmici u Americi? Event koji će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. Rijeke ljudi, festival hrane i pića, svijetla, reklame, igre, vatra, dresovi, kape, majice, nagradne igre, košarka. Sve to mogli su vidjeti Puležani u subotu navečer u Phoenixu kada su posjetili NBA utakmicu između Phoenix Sunsa i Denver Nuggetsa. Brzo su se naši dečki udomačili s dvoranom te su uz piće i iće mogli itekako uživati u spektaklu kojeg su priredili Amerikanci.

Iako Sunsi ove sezona stoje dosta slabo i neovisno o tome što su izgubili od Denvera 123-112, atmosfera u dvorani je bila odlična pa su zapravo svi mogli uživati u izlasku, košarci i odličnim potezima koašarkaša.

Prije samog početka utakmice Zeleno-žuti su se pojavili pred miljunskim auditorijem uživo na Fox televiziji. Voditelji i gosti emisije su nas posebno pozdravili i prisjetili se poznatih košarkaša iz Hrvatske koji su nekad nosili dres u NBA klubovima. Prava poslastica za obožavatelje NBA među igračima Istre dogodila se nakon utakmice kada se ekipi na kratkom druženju priključio Dragan Bender, 19-o godišnji hrvatski košarkaš koji brani boje Phoenix Sunsa. Nakon njega su stigli i Brazilac Leandro Barbosa i Amerikanac Tyson Chandler s kojima su se dečki raspričali i poslikali, a bilo je i potpisa na netom kupljenim suvenirima. Proradila je i brazilska veza pa je tako naš Mario Lucio dobio od Leandra Barbose potpisani dres.

Zaista nezaboravna i zabavna večer u Phoenixu koja je oduševila naše dečke i stručni stožer i o kojoj će se sigurno još dugo pričati u redovima pulskog prvoligaša.

Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji fotografija i videu.[:]