[:hr]Nermin Zolotić, 22. godišnji zadnji vezni ove sezone će nastupati u dresu Istre 1961. Rođen u Sarajevu, Zolotić je nogomet počeo trenirati u Željezničaru gdje je prošao sve uzraste škole nogometa i igrao za seniorsku momčad. Dobre partije u dresu Željezničara odvele su ga do transfera u belgijski Gent gdje je igrao prošlu sezonu. U dresu Željezničara je skupio ukupno 48 nastupa, dok je u Gentu prošle sezone nastupao u četiri navrata. U Istru dolazi na jednogodišnju posudbu u sklopu Istre i Genta koja će u budućnosti biti izraženija.

Počeo sam trenirati nogomet u Željezničaru gdje sam stekao neko svoje ime te sam se na kraju prodao u belgijski Gent. Sa Željezničarom sam osvojio dvije lige i dva kupa, dok sam s Gentom osvojio belgijsku ligu. Zbog manjka minutaže u Gentu sam odlučio potražiti novu sredinu kako bih pokazao sve što znam. Mislim da je Istra pravi klub za mene i želim napredovati u novoj sredini, kao što želim i da Istra napreduje kao klub. Rekao je Zolotić koji je nastupao i za mlađe selekcije reprezentacije BiH. – Svraka je moj kapetan još iz vremena Željezničara. Osim njega, poznajem i Hadžanovića i Gojkovića s kojima sam igrao za reprezentaciju. 

Očekujem da ću pokazati svoj maksimum u dresu Istre i da klubu pomognem koliko je to u mojoj moći. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Kaže Zolotić koji cijelu karijeru igra na poziciji defenzivnog veznog. Upitan da kaže što donosi Istri 1961, Nermin ipak nije iskoristio prostor za samohvalu već je rekao da ne voli pričati unaprijed i da sve što zna želi pokazati na terenu. – Pratio sam hrvatsku ligu, a protiv Istre sam igrao u Željezničaru. Tada sam s klubom nekoliko puta bio na pripremama u Rovinju i Puli, a mogu reći i da sam pratio hrvatsku ligu, pogotovo od kada mi prijatelj Hodžić igra u Dinamu. Ove sezone sam Istru gledao na internetu protiv Lokomotive i Intera. 

Zolotić je nešto rekao i o tome kako je stigao do Pule. – Htio sam veću minutažu i javila se Istra koja je pokazala interes za mene. Brzo smo našli zajednički jezik i smatram da će vrijeme pokazati da je ovo bila prava odluka. Prošao sam pripreme s Gentom, odigrao sam dosta utakmica i mogu reći da sam u ritmu. Nadam se da ću prije svega biti zdrav i siguran sam da će ostalo biti ok. Zaključio je Nermin kojemu želimo puno sreće u Istri i puno dobrih utakmica u zeleno-žutom dresu.[:]