[:hr]Istra 1961, Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Olimpija i Udinese nastupat će ovog vikenda na 1. međunarodnom juniorskom turniru Trofej Istra u organizaciji NK Istre 1961. Jaki turnir koji će se u tri dana igrati nna Drosini i Velom vrhz su u četvrtak najavili koordinator škole nogometa pulskog prvoligaša Alen Šušnić i zamjenik izvršnog direktora Istre 1961 Sead Karaselimović.

Zadovoljstvo mi je najaviti prvi međunarodni turnir “Trofej Istra” na kojem će nastupati priznate momčadi iz hrvatskog i europskog nogometa po proizvodnji mladih talentiranih igrača. Itekako nam je drago da upravo NK Istra 1961 vraća Grad Pulu, ali i regiju na nogometnu kartu ne samo kroz prvu momčad, već i kroz u dosadašnjim godinama zapostavljenu školu nogometa. Ovo je još jedan korak naprijed prema profiliranju NK Istre 1961 kao jednog ozbiljnog kluba koji ne brine samo o prvoj momčadi, već i o svojoj školi. Rekao je Karaselimović o turniru i nadodao. – Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti kako bi mogli ispuniti plan što se tiče lokacija igranja utakmica i termina. U slučaju nepovoljnih vrmeneskih uvjeta već osigurali smo i adekvatne zamjenske lokacije.

Zamjenik izvršnog direktora NK Istre 1961 istaknuo je kako Klub želi nastaviti i sljedeće godine s organizacijom turnira. – Sa zadovoljstvom mogu reći da su već napravljene određene radnje da “Trofej Istra 2017” bude još bolji i da konkurencija bude još jača nego ove godine. U ime kluba bih se htio zahvaliti našim sponzorima i pokroviteljima, ali i ljudima koji su uložili najviše vremena za organizaciju ovog turnira na čelu s gospodinom Šušnićem. Zaključio je Karaselimović.

Par riječi o turniru je rekao i glavni organizator Alen Šušnić. – Cilj ovog turnira je sa stručnog stajališta bio da ojačamo našu školu nogometa i program rada naših juniora. Ovim turnirom želimo napraviti jedan pomak u kvaliteti naše škole u želji da postane prepoznatljiva, a ujedno i promovirati i Grad i Županiju. Rekao je Šušnić i otkrio neke detalje o turniru. – U petak u 12:30 ćemo održati otvorenje turnira u Hotelu Pula te će se odmah odraditi i izvlačenje parova. Odlučili smo održati ždrijeb na dan početka turnira jer nismo htjeli niti jednom klubu dati povlašteni status. Zaključio je Šušnjić.

Sve informacije oko turnira, parove, rezultate, izvještaje i fotografije moći ćete pronaći na našim klupskim stranicama.[:]