[:hr]Dva dana su ostala do sljedeće utakmice Istre 1961 koja će u subotu s početkom u 19:00 sati gostovati u Osijeku. Bit će to ujedno i posljednja utakmica ovog kola uoči dvodnevne Uskršnje stanke.

Zeleno-žuti u Slavoniju kreću ohrabreni dvjema uzastopnim pobjedama, ali i svjesni kako Osječani rijetko ispuštaju bodove na domaćem terenu. Nekoliko riječi o samoj utakmici je rekao trener Tot na konferenciji za medije uoči subotnje utakmice. – Čeka nas jedna zanimljiva, ali prije svega teška utakmica protiv momčadi koja je nominalno, na papiru i položajem na tablici protiv nas favorit. Međutim, mi idemo tamo u dobrom raspoloženju, idemo se nadigravati i odigrati jednu utakmicu koja će zadovoljiti osječku, ali i širu hrvatsku publiku. Rekao je trener Tot i odmah misli okrenuo prema momčadi Osijeka. – Zasigurno jedan od najopasnijih njihovih igrača je Ejupi koji je jedan od prvih strijelaca lige. Uz njega je još nekoliko pojedinaca koji zavrjeđuju pažnju, a to su veznjak Lyopa, Perošević, oba bočna igrača Barišić i Matas. Rekao bih da je to jedna ekipa koja ima kvalitetu, a se s druge strane se mi nadamo da je naša kvaliteta dovoljna da učini utakmicu neizvjesnom.

Trener je otkrio kako na žalost na raspolaganju neće imati Nikolu Žižića zbog ozljede koju je zadobio na utakmici s Interom. – Žižić sigurno neće putovati jer se ozlijedio na zadnjoj utakmici, a ozljeda je takva da neće moći konkurirati za ovu utakmicu. Svi ostali su pak na dispoziciji pa je izvjesno da će Gojković na mjesto Žižića, a u četvrtak nakon treninga ćemo odrediti putnike i sastav. Rekao je trener i nadodao. – Osijek se bori za treće mjesto i planiraju osvojiti devet bodova u iduće tri domaće utakmice, ali to što oni planiraju je njihov problem, mi planiramo nešto drugo pa ćemo vidjeti kako će na kraju završiti. Nadam se da bi mogla biti dobra utakmica s pozitivnim ishodom za nas. Zaključio je pulski strateg.[:us]Two days are left before the last match of the 27th round of the first league. The Green and Yellows will play an away game against Osijek. ” It will be an interesting and hard game for us. Normally they are the favorites and they will plan to get all three points. On the other hand we also have plans of our own, so we will see how it will end,” said Coach Tot. “We are going to Osijek in a good mood with the hope that we will play a great match and come away with a positive result. They have some really dangerous players, including one of the best scorers in the league with Ejupi, midfielder Lyopa, and both attacking midfielders, Barišić and Matas.

Coach Tot also revealed that he won’t have Nikola Žižić for Saturday’s game. “Sadly Nikola Žižić will not travel with us because of his injury from the last game against Inter. This means that Gojković will probably take his spot in our defense. All the other players will be at my disposal,” said Coach Tot. We wish him and the team good luck in their game.[:]