[:hr]Novi igrač u redovima Istre 1961 je krilni napadač Mohammed Okechukwu Alyiu. Rođen prije 21 godinu u Umuni na jugu Nigerije, Okechukwu je u Hrvatsku, odnosno u Rijeku stigao prije četiri iz Abuja akademije. U svojoj prvoj sezoni je igrao za drugu momčad Rijeke i na posudbi u Pomorcu, a zatim u Zadru. U sezoni 2015./2016. koju je proveo u Šibeniku je pretrpio ozljedu koja ga je udaljila s terena na godinu dana. Prošle sezone je pak preselio u Split gdje je odigrao posljednju dio sezone. “Ovo je za mene velika prilika. U Splitu sezona nije bila dobra i dolazak u Pulu je za mene i moju karijeru pravi izazov. Zato jedva čekam da sve počne i da dam najbolje od sebe za ovaj klub.” Rekao je naš novi igrač koji je nekoliko riječi rekao o svom boravku u Hrvatskoj posljednje četiri godine. “Jako sam zadovoljan što sam u Hrvatskoj. U Nigeriji ima jako puno nogometaša i san svakoga je da dođe igrati u Europu. U Hrvatsku sam došao iz akademije Abuja iz koje je došlo još nekoliko igrača kao što su Collins i Solomon. Ovdje sam gotovo četiri godine i mogu reći da mi je jako lijepo.”

Okechukwu je posljednjih godinu dana muku mučio s ozljedom koljena koja je za njega, kako kaže, prošlost. Koljeno je naime ozlijedio igrajući za Šibenik, a rehabilitacija je bila duga i napokon gotova u travnju ove godine. “Ozljeda je za mene sada stvar prošlosti te se sada osjećam dobro i zbog toga sam jako sretan. Kada sam se ozlijedio nisam prošao dobru rehabilitaciju pa se povratak na teren prolongirao. Srećom sad sam zdrav i nakon svega što sam prošao se vraćam još jači.

Okechukwu je u Pulu stigao početkom tjedna i odmah krenuo s individualnim treninzima, dok će se momčadi po prvi puta priključiti danas na popodnevnom treningu. “U nogometu je najvažnije dobiti priliku, biti odlučan i samouvjeren. Mislim da sam naučio puno od dolaska u Hrvatsku i da sam spreman prihvatiti pruženu priliku.” Kaže Okechukwu kojeg krase brzina i prodornost, a igra na krilnoj poziciji. Iako više voli igrati na desnoj strani, kaže kako nema problema igrati niti na lijevoj ili iza napadača. “Poznajem dečke ovdje tako da će mi sigurno biti lakše udomaćiti se i uklopiti u novu ekipu. Prije svega znam Matea Bertošu i Matu Miloša s kojima sam bio u Rijeci, a i Marina Grujevića s kojim sam igrao u Pomorcu.” Kaže Mohammed i zaključuje. “Istra je vrlo dobro završila prošlu sezonu, ali od nove sezone očekujem da će biti još bolja. Ekipa je dobra i smatram da je spremna za još bolji rezultat.” A i mi se nadamo da će biti tako, dok našem novom igraču i ovim putem želimo dobrodošlicu i puno odličnih utakmica i golova u dresu Istre 1961.[:]