Deset se naših mladih igrača vratilo iz Vitorije s odličnim iskustvom i puni dojmova!

Luka Tomić Raul Kumar, Matija Kablar, Marko Uljanić, Diego Saina, Nik Škafar Žužić, Rio Joka, Petar Jelavić, Endi Veljačić i Ivano Maksić proveli su 10 dana s akademijom Deportivo Alavesa pod vodstvom koordinatora razvoja našeg omladinskog pogona, Andre Fistonića.

Prvi dan puta naši su zeleno žuti sletili u Bilbao te se zaputili u ‘Residenciu’ gdje živi ostatak djece iz Alavesa i Baskonije. Drugi je dan obilježio posjet treningu akademije Deportivo Alavesa i službene prostorije, gdje je voditelj akademije g. Sevillano objasnio našim igračima bitnost njihovog posjeta.

Uz treninge i stručno vodstvo, igrači su između ostalog obišli i stadion Mendizorrotza, grad Vitoriju i Fan shop, arenu Fernando Buesa gdje treniraju košarkaši Baskonije te sportski centar Bakh. U Bakh kompleksu dečki su obukli klizaljke i okušali se u hokeju na ledu, kasnije i košarci, te osim zabave na taj način upoznali i druge sportove.

Uz svakodnevne nogometne treninge na terenu, druženje se nastavilo i u Nova Jump kompleksu s dodatnim zanimljivim aktivnostima, a igračima su se najviše svidjeli trampolini.

Ovim putem zahvaljujemo i domaćinima iz Deportivo Alavesa i na odličnom sportskom provodu i bogatim iskustvima! ⚪️🔵
 

#ForzaIstra