[:hr]Nakon tri teške utakmice na otvaranju novog prvenstva i jednog osvojenog boda, nogometaši Istre 1961 u petak će na svom stadionu dočekati Lokomotivu. Bit će to odlična prilika za Zeleno-žute da pred svojim navijačima dođu do prvog troboda.

Utakmicu s Lokomotivom koja će se igrati u petak s početkom u 20 sati najavio je Risto Mitrevski. – Ove sezone nisam još gledao utakmice Lokomotive, samo sažetke. Iz toga sam vidio da su mijenjali sastav, a po rezultatima mislim da se vidi da u sezonu nisu krenuli kako su očekivali. Iskreno, mi u petak nemamo puno što puno razmišljati nego ići po tri boda.

Iako Lokomotiva u svojim redovima ima puno mladih reprezentativaca, Mitrevski smatra kako će Zagrepčani teško nadoknaditi odlazak dvojice najboljih igrača, Bočkaja i Grezde. – Otišla su im dva najbolja igrača, Bočkaj i Grezda i sigurno imaju problema nadoknaditi njihov odlazak. Ipak, ostao im je Majer koji je trenutno njihov najbolji igrač, Ivanušec isto. Imaju oni svoje adute, ali dolaze na naš teren i mi želimo pobjedu. Kaže Mitrevski koji se prisjetio zadnje utakmice protiv Lokomotive i pobjede Zagrepčana u posljednjim sekundama susreta u sumornoj atmosferi u Kranjčevićevoj. – Mislim da je na onom stadionu najgore za igrati u Hrvatskoj jer je atmosfera stvarno loša i teško je natjerati se igrati. Prije te zadnje utakmice smo imali susret s Rijekom na kojem je bila odlična atmosfera, a zatim smo išli Lokomotivi i bilo je teško prešaltati se. Kako bilo, u petak će biti u potpunosti drugačija utakmica, a nama je to prilika za uzeti tri boda.

– Svi smo zadovoljni kako smo odigrali prva dva kola, dok je ovo zadnje protiv Rijeke bilo stvarno teško. Svi smo htjeli napraviti što bolje, držali smo se do 65 minute, ali stvarno je teško igrati protiv Rijeke. Kako bilo, u petak će ključ biti nametanje naše igre i držanje lopte u našim nogama. Očekujem agresivnu Lokomotivu jer je i njima ovo jako bitna utakmica. Oni će sigurno doći kod nas po bodove, ali mislim da ih neće dobiti. Zaključio je Riki.[:]