[:hr]Još tri dana su ostala do nove ligaške provjere za nogometaše Istre 1961 koji će u ponedjeljak u 18:00 ugostiti momčad Intera. Dečki marljivo treniraju na Drosini gdje se spremaju za važan ogled protiv momčadi koja je u posljednje četiri utakmice ostvarila tri pobjede. Unatoč svim problemima u Zeleno-žutim redovima, dečki i dalje na visokoj razini odrađuju posao u, kako kaže Risto Mitrevski, atmosferi koja ipak nije idealna. – Atmosfera nije idealna, ali trudimo se da održavamo to što bolje možemo. Kada dođe utakmica, ta dva, tri dana prije susreta svi su nekako raspoloženiji nego tijekom tjedna. Kaže naš vrijedni defenzivac.

U goste stiže Inter protiv kojeg Istra 1961 ima vrlo lijepu tradiciju. Naime, u posljednjih pet utakmica Zeleno-žuti su slavili tri puta, dok je dvaput završilo bez pobjednika. – Ima nečeg u tome, ali imali smo mi lošu tradiciju protiv Slavena pa smo ih dobili. Svaka utakmica donosi nešto novo, a mi ne igramo kući protiv Rijeke ili Dinama nego protiv Intera tako da se ne moramo samo braniti nego moramo nešto i u napadu napraviti. Kaže Risto i nadodaje. – Inter je pokazao da je ozbiljna ekipa. Imaju nekoliko pobjeda za redom, na sredini tablice su i dajemo im maksimalni respekt. Međutim, igramo kući i nemamo što kalkulirati već idemo na tri boda. A za tri boda će ipak trebati zabiti minimalno jedan gol, to što na žalost našim nogometašima nije polazilo za nogom pre često ove sezone. – Realizacija nam je slaba, ali radimo na tome na svakom treningu i pokušavamo ispraviti greške. Mislim da moramo malo više riskirati, pre više se branimo i čekamo, a kada dobijemo gol onda krenemo pokušavati napraviti nešto više i preuzimati rizik. Kada bi to radili na 0:0, kao što ćemo morati u ponedjeljak, mislim da bi bilo bolje.

Mitrevski je nekoliko riječi rekao o momčadi Intera i napadača Zaprešićana Andrića koji se u posljednjih par utakmica istaknuo golovima i asistencijama. – Nisam ga još gledao, već sam samo čitao o njemu. Očito je dobar igrač kada zabija, asistira i ima ga svugdje. Međutim, mislim da su oni jaki kao tim iz kojeg je sada došao Andrić i napravio neku razliku. Osim njega ne znam koga bih još mogao izdvojiti, možda Blaževića, sjećam se još Šarića i Mazalovića koji su isto dobri igrači. Kaže Risto i zaključuje. – Mislim da će oni biti zadovoljni i bodom tako da ne vjerujem da će nas napasti. Mi ćemo pak vjerojatno imati veći posjed te ćemo morati organizirati igru, a uspijemo li realizirati poneku priliku onda će biti dobro. Moramo pobijediti i siguran sam da ćemo pobijediti.[:]