[:hr]Bliži se treća utakmica u devet dana za nogometaše Istre 1961. Nakon remija s Rijekom i poraza od Lokomotive, Zeleno-žuti će u nedjelju na Drosini ugostiti splitski Hajduk. Nešto o samoj utakmici je rekao Risto Mitrevski, pouzdani stoper Istre 1961. – Još ne mogu preboljeti način na koji smo primili taj gol. Prisjetio se Risto gola Lokomotive u posljednjim sekundama susreta sa Zagrepčanima i dodao. – Ipak, kako je i trener rekao, u Splitu smo zabili, a sada primili. To su stvari koje se događaju i to je normalno u nogometu.

Iako je teško preboljeti izgubljeni bod i poklonjena dva jednom od konkurenata u borbi za petu poziciju, dečki se moraju okrenuti sljedećem kolu u kojem na Drosinu dolazi Hajduk. – Gledao sam Hajduk ove sezone i primijetio sam da im često različiti igrači zabijaju golove. Sigurno će nam biti teško, ali će isto tako i njima biti teško. Mislim da im je trenutno Futacs najopasniji igrač jer zabija i asistira, visok je, jak u skoku i uvijek je tamo gdje treba. Oni će sigurno htjeti nametnuti svoj tempo i svoju igru, ali će im biti puno teže nego protiv Splita u prošlom kolu. Rekao je Mitrevski i naglasio. – Jedva čekamo utakmicu jer se želimo iskupiti za utakmicu s Lokomotivom.

U nedjelju se na Drosini očekuje puno bolja atmosfera od one koju su u srijedu doživjeli nogometaši Istre 1961 u Zagrebu pred oko 150 ljudi. S time se slaže i Risto koji ističe. – Ova utakmica će biti puno sličnija onoj s Rijekom nego ovoj s Lokomotivom. To su dva različita svijeta. Kada se igra pred puno ljudi je motiv veći, želja je veća. Utakmica u Zagrebu se igrala tako reći bez publike i koliko god mi dali svoj maksimum, atmosfera na stadionu je bila takva da je utakmica izgledala tako kako je.[:]