[:hr]Nogometaši Istre 1961 u drugu su četvrtinu sezone ušli domaćim remijem protiv Dinama. Vrijedan osvojeni bod i dalje nije odvojio Zeleno-žute od posljednjeg mjesta na tablici već će za to trebati početi pobjeđivati. Prvu priliku za to dečki će imati u nedjelju u Osijeku, ali će to sve biti sve samo ne laki posao. – Jesmo zadnji, ali nakon ovog boda protiv Dinama je atmosfera u svlačionici puno bolja. Rekao je Risto Mitrevski, vrijedni veznjak Zeleno-žutih koji nam je dao svoje viđenje utakmice s Dinamom i nešto više rekao o sljedćem ligaškom susretu koje će Puležane odvesti put Osijeka. – Prava šteta što nisu bila tri, pogotovo nakon što smo vidjeli da je bio čisti gol Vojnovića, ali nema veze, da nam je netko nudio bod prije utakmice bi ga sigurno prihvatili. Taj bod nam je jako trebao nakon poraza od Rudeša, a svaki put kada se uzme bod ili tri se atmosfera u svlačionici podigne. Pogotovo kada to uspijemo učiniti protiv prve dvije, tri ekipe prvenstva jer je to najveći izazov. Atmosfera se popravi u svlačionici, na terenu i na treninzima što je bitno jer kako radimo cijeli tjedan tako se to odrazi na utakmicu. Na jedan bod zaostatka smo od Rudeša, ali mislim da je sada pre rano da se još donose neki konkretni zaključci.

Mitrevski je zbog ozljede morao pauzirati mjesec dana i preskočiti tri ligaška susreta. Mjesec dana neigranja ostavilo je traga na njegovim igrama i učinku na terenu, ali je već protiv Dinama bio u punoj formi. – Dosta sam zadovoljan svojim igrama u zadnjih par utakmica. Igrao sam malo na stoperu, malo u vezi, ali nebitno kako ja igram, bitno je skupljati bodove. Protiv Dinama je cilj bio spriječiti njihove ulaske po sredini terena i gurati ih na bogove. Kad god bi dobro zatvorili sredinu terena Dinamu bi to stvaralo problem. Pokušavali su stoga sa strane i bili nekonkretni. Imali su posjed lopte, ali bih rekao da smo čak mi bili opasniji od njih preko kontra napada.

Ispred Mitrevskog protiv Zagrepčana je igrao Aljoša Vojnović koji se pokazao kao vrlo bitan kotačić u momčadi Istre 1961. – Stvarno šteta što neće moći igrati protiv Osijeka. Postavio se kao lider u ekipi, diže nas kada treba, stalno priča s nama, a kada vidimo da ide 200% onda i mi dajemo svoj maksimum. Takav igrač nam je nedostajao, onaj tko je prošle sezone bio Roce ili Žižić je ove sezone Vojnović. Kaže Mitrevski koji je par riječi nadodao u nedjeljnom susretu s Osijekom. – Mislim da nas očekuje slična utakmica kao ona prošlog tjedna. Budimo realni, Osijek je favorit i tu se ne trebamo lagati. Mi ćemo međutim otići tamo dati svoj maksimum, a budemo li ušli u susret kao protiv Dinama onda će Osijek imati problema. Dobro se sjećam naše prve utakmice ove sezone koja je praktički bila već dobivena, ali na žalost smo nesretno primili gol.

Mitrevski je istaknuo nekoliko igrača u osječkim redovima koji bi mogli biti posebno opasni. – Pojačali su se ove sezone i činjenica je da su kvalitetnija momčad od nas. Izdvojio bih Ejupija koji je jedan od boljih napadača u ligi. Imaju i Barišića koji ima jako kvalitetne centaršuteve, a to smo i osjetili u Puli prošle sezone. Lopa im je jako dobar, došli su im Bočkaj i Grezda. Opasni su, ekipa su koja ima puno odličnih pojedinaca koji mogu prijetiti sa svih strana. Kako bilo, ako mi budemo pravi i ako svi daju svoj maksimum onda neće biti problem.[:]