[:hr]Nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli iskoristiti sjajnu priliku za dodatnim odvajanjem od začelja tablice već su u subotu popodne u Zaprešiću pretrpjeli minimalni poraz. Iako su gotovo relativno lagano kontrolirali situaciju na terenu, samo jedna pogreška u obrani značila je i gol koji je domaćima bio dovoljan za tri boda.

Zeleno-žuti su relativno mlako ušli u susret, ali su zato zaprijetili čim su stigli do gola domaćih. Bilo je to u šestoj minuti kada su u nekoliko navrata ubacivali loptu pred samim golom Intera, ali su domaći braniči i vratar uspjeli spasiti svoja vrata. Bio je to početak razdoblja utakmice u kojem su Zeleno-žuti relativno lako suzbijali domaće napade, a uz kontrolu igre i povremeno prijetili golu Mrmića. Piak, Zeleno-žuti su stvorili tek jedan nešto konkretniji pokušaj kada je Roce u 21. minuti započeo lijepu akciju koju je Matas završio nepreciznim udarcem s 18 metara.

U posljednjih petnaestak minuta prvog poluvremena su se domaći nogometaši aktivirali te su dubinskim loptama i ubačajima pred Ivešom pokušavali napraviti nešto više. Opasnu su situaciju stvorili u 30. minuti kada je nakon gužve i odbijanca Ivan Blažević pucao s ruba kaznenog prostora, ali je srećom Čuljak uspio izbiti loptu. Do kraja poluvremena nije bilo većih opasnosti.

U nastavku susreta je ritam igre ponešto pao, a u prvih 15 minuta nije bilo ozbiljnije situacije pred oba gola. Prvi koji je nešto više pokušao napraviti bio je Matei koji je u 58. minuti iz neloše pozicije pucao visoko iznad gola. Puno konkretniji pokušaj bio je onaj Zeleno-žutih dvije minute kasnije kada je Ottochian ubacio pred golom Mrmića, ali je Vojnović u klizećem startu bio kratak.

U 68. minuti domaću su praktički iz ničega došli do vodstva. Zgrablić je napravio veliku pogrešku i dodao loptu natrčalom Raku koji je preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Iveše. Okuražili su se tada domaći te su ponovno zaprijetili par minuta kasnije, ovaj put preko Vukčevića, ali je njegovu loptu Iveša skrenuo u korner. Nastavili su domaći s prilikama, a jednu itekako opasnu je imao Vlatko Blažević u 77. minuti kada je sa samo pet metara loptu poslao pored gola.

Zeleno-žuti su pokušavali stići do vrijednog gola i izjednačenja, a to im je umalo šošlo za nogom u 87. minuti utakmice. Maksimović je sjajno probio po lijevoj strani i loptu poslao na drugu stativu gdje je Matas ciljao gol, ali je njegov udarac bio neprecizan.
Sudac: Goran Gabrilo (Split). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja)
Strijelac: 1:0 Rak (68′)
Žuti karton: Bosec (Inter)

Inter: Mrmić, I. Blažević (od 59. V. Blažević), Komorski, Postonjski, Ljubanović (od 52. Rak), Grgić, Vukčević, Šarić, Bosec, Mazalović, Čeliković.

Istra 1961: Iveša, Matas, Zgrablić, Prce, Čuljak, Vojnović, Jakić (od 85. Prelčec), Matei, Maksimović, Ottochian (od 74. Kerić), Roce (od 83. Pavić).[:]