[:hr]Nogometaši Istre 1961 ni ovaj put nisu uspjeli izbjeći poraz na maksimirskom travnjaku. Kao i u prošlim susretima, tako je i u ovom koban po Istru bio Marko Pjaca koji je postigao jedini gol na utakmici i svojoj momčadi doveo tri boda. Kako je u ranijem terminu Slaven porazio Zagreb, tako Istri preostaje da jedan bod vrijedan kvalifikacija potraži u sljedeće dvije utakmice.

Trener Panadić je odlučio odmarati nekoliko igrača pa su se u prvoj postavi našli neki igrači koji u posljednje vrijeme nisu bili u prvom planu. Tako su na stoperskim pozicijama zaigrali Ojdanić i Gojković. Na bekovima su igrali Heister i Mišić, dok su gusti srednji red činili Vuković, Zlomislić, Đurić, Gržan i Bouhna, dok je u napadu bio Repić.

Zeleno-žuti su čvrstim blokom i vrlo gustom srednjom linijom jako dobro parirali hrvatskom prvaku. Nije stoga bilo konkretnijeg pokušaja Dinama sve do 16. minute kada je Pjacin udarac u korner skrenuo loptu. Međutim, Brkić nije ništa mogao šest minuta kasnije kada je isti igrač pucao i pogodio vratnicu, ali se lopta odbila do leđa Brkića i na kraju završila u golu. Dinamovci su stvorili još nekoliko solidnih prilika, ali su se spriječili Brkić ili nepreciznost. Blok Isre dobro je radio svoj posao i nije dopuštao domaćim nogometašima pretjerano opasne prilike pa su do kraja poluvremena pokušali tek Pjaca i Fernandes. S druge strane su Zeleno-žuti nešto teže dolazili do prostora pa su tek iz daljine uspjeli prijetiti Bouhna i Repić.

Nastavak susreta je išao sličnim tijekom kao u prvih 45 minuta, s razlikom da se Istra malo više otvorila u nastojanju da dođe do izjednačenja. To je omogućilo Zeleno-žutima da u nekoliko navrata opasnom kontrom dođu pred gol Dinama, ali je na žalost izostao kvalitetniji zadnji pas gdje se moglo itekako konkretno zaprijetiti Eduardu. Dinamovci su pak nešto češće boravili pred Brkićem, stvarali polu prilike koje nisu uspijevali iskoristiti. Mogla je Istra iznenaditi u 89. minuti kada je Vuković pucao snažno nakon odbijanca, ali nije naciljao okvir gola. Solidna utakmica Istre ipak nije bila dovoljna za izbjeći poraz.[:]