[:hr]Zeleno-žuti su u petak prekinuli niz od 13 uzastopnih poraza na gostovanjima kod Dinama te su na Maksimiru stigli do zasluženog i vrijednog boda. Možda ne toliko važnog za stanje na tablici, već više za samopouzdanje. Jer dečki su pokazali da se itekako dobro mogu nositi s favoriziranim protivnikom koji je očekivao pobjedu. Nekoliko riješi o toj utakmici su rekli strijelac jedinog pogotka za Istru 1961 Goran Roce i Mato Miloš koji se vratio u kadar nakon ozljede prsta. – Mogu ljudi pričati što hoće, ali Dinamo je uvijek Dinamo, neovisno jesu li u nešto lošijoj formi. Zato mislim da smo pokazali pravi momčadski duh i karakter i smatram da je ovaj bod velik ko’ kuća. Ipak, malo tko uzima bodove na Maksimiru, a iako je bilo teško pokazali smo da možemo i mislim da smo zasluženo osvojili taj bod.

Sličnog je mišljenja i Goran Roce koji je hladnokrvno zabio s bijele točke za, pokazalo se, konačnih 1:1. – Cijeli tjedan sam imao jako dobar osjećaj. Imao sam veliku sigurnost u sebe, ali i u ekipu te sam osjećao da ćemo napraviti dobar posao i da ćemo dobro igrati. Na kraju se pokazalo da sam bio u pravu i da smo od prvog do zadnjeg igrača i uz stručni stožer odradili utakmicu na najbolji mogući način. Mogu reći da je bod u potpunosti zaslužen i da su svi zadovoljni ovim bodom. Rekao je Roce i nadodao. – Koliko god bili u krizi, moramo biti svjesni da je to kvalitetna ekipa koja ima kvalitetne pojedince, ali smo ih svojim postavljanjem na terenu i pokrivanjem leđa suigrača dobro onemogućili u svojoj igri. Možda je malo i sudac nekim odlukama probudio inat u nama tako da smo još više bili spremni na borbu.

U subotu na Drosinu stiže Split, posljednje plasirana momčad prvenstva protiv koje će Zeleno-žuti imati odličnu priliku da ovaj bod konkretiziraju s nova tri. – Pokazali su upravo na nama u Kupu da znaju biti opasni. Možda je bolje što se takva utakmica dogodila u Kupu jer nam može biti opomena da ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Želimo pobjedu i uz ta tri boda nadograditi ovaj jedan iz Maksimira. Zaključio je Roce.[:]