[:hr]Ofenzivac Istre 1961 Milan Đurić upisao je u subotu u Osijeku svoj treći nastup u dresu Istre 1961. Iako je u redove pulskog prvoligaša stigao kao ofenzivac, Đurić je silom prilika morao preseliti ispred obrane i igrati kao zadnji vezni uz malo više slobode u napadačkom djelu igre. Stigla je protiv Osijeka i prva asistencija kojom je dokazao da ima odličnu dubinsku loptu koja samo čeka napadača da je pospremi u protivničku mrežu.

– Imali smo sve u svojim rukama. Poveli smo 1:0, imali 2:1 i stvarno smo imali igru. Dogodio se na kraju produžetak od šest minuta u kojem smo primili taj nesretan gol. Osjećaj je kao da smo izgubili. Rekao je Milan ukratko o nesretno primljenom golu u Osijeku i nastavio o samoj utakmici. – Oni su bili agresivni i nosila ih je publika. Mislim da smo mi malo slabije ušli u prvo poluvrijeme od njih, ali smo drugo poluvrijeme odradili bolje pa smo došli do dva pogotka. 

Bila je u subotu u Osijeku Milanova treća utakmica u dresu Istre, a svaku je utakmicu započeo i završio. – Siguran sam da sam mogao mnogo bolje. Poslije utakmice znam kako se osjećam pa mi nitko ne treba ništa govoriti. Realan sam i znam jesam li odigrao dobro ili loše. Samokritično će o svojoj utakmici Đurić koji je upisao asistenciju kod prvog gola. Iako je po vokaciji ofenzivni igrač koji je većinom igrao iza napadača, silom prilika ga je trener Pamić povukao ispred obrane. – Ta pozicija mi nije strana jer sam igrao zadnjeg veznog prije par godina. Snalazim se koliko mogu, dajem svoj maksimum i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje.

Istra 1961 će u subotu ugostiti momčad Intera, prošlogodišnjeg drugoligaša s kojim su se Zeleno-žuti imali priliku susresti na pripremama, ali ne i Đurić koji se tek kasnije priključio pripremama. – Ne poznajem njihovu ekipu. Imao sam priliku gledati ih na televiziji i mislim da im trenutna pozicija na tablici nije realna i da zaslužuju sredinu. Imaju dosta agresivnu ekipu koja stvara šanse, igraju na gol više i sigurno ne zaslužuju ovo mjesto. Zaključio je Đurić.

Pogledajte video…

http://www.youtube.com/watch?v=umoSNx63eWY[:]