[:hr]Nakon samo par minuta igre u svom prvom nastupu u dresu Istre, na prijateljskoj utakmici s Goricom, Mato Miloš je pokazao da će biti pojačanje. To se na kraju krajeva i očekivalo od igrača koji je tri sezone bio standardni igrač u talijanskim drugoligašima Sieni, Speziji i Perugii. Mato se sjajno uklopio u momčad Istre 1961 i dobrim igrama čvrsto zacementirao mjesto u udarnoj postavi pulskog prvoligaša.

Desni bek Zeleno-žutih je najavio derbi s Rijekom koji će se u petak igrati na Drosini. – Samim time što igramo protiv momčadi koja trenutno igra najljepši nogomet u Hrvatskoj i koja je prva na tablici je dovoljna motivacija. Rekao je Mato i nadodao. – Svlačionica je jako pozitivna, atmosfera je odlična i mislim da svi skupa možemo napraviti dobar rezultat. Jedno je sigurno, mi ćemo u petak dati sve od sebe da razveselimo naše navijače.

Mato je u dresu Rijeke dvaput igrao protiv Istre, a bio je član riječke momčadi u famoznoj prekinutoj utakmici 1.travnja 2012. na Drosini. – Bit će to moj prvi derbi u dresu Istre i iskreno se nadam da će sve završiti na najbolji mogući način za nas. Utakmicu ne gledamo tako da nas je strah Rijeke i da ih trebamo zaustavljati, već tako da se i nas nešto mora pitati. Ušli smo u dobar ritam utakmica i ne moramo ih se bojati. Kaže Miloš koji je jedan od nekolkio igrača Rijeke na posudbi u pulskom prvoligašu. – Trenutno smo koncentrirani samo na to da napravimo što bolje u Istri 1961. Igra se protiv prve momčadi prvenstva i većeg motiva nema.

Derbi s Rijekom uvijek na Drosinu privuče veći broj gledatelja, ali dobar mamac za gledatelje su svakako i probuđeni Zeleno-žuti koji svojim odličnim igrama mogu sigurno privući ljude željne dobrog nogometa. – U zadnjih par kola smo se digli pa zato očekujem da će u petak doći puno gledatelja te da će ih iz utakmice u utakmicu biti sve više. Riječi su Mate Miloša koji je za kraj nadodao. – Rijeka mi je dala puno, dosta godina sam proveo tamo, prošao puno toga i uvijek ću im biti zahvalan. Međutim, ja sam profesionalac i trenutno igram za Istru tako da ću sigurno biti sretan ako zabijem gol. Hoću li ga proslaviti, o tome još nisam razmišljao.[:]