[:hr]Odlična vijest za NK Istru 1961! Mateo Bertoša je u nedjelju ujutro  potpisao ugovor s pulskim prvoligašem u trajanju od godinu i pol dana.  Naš lijevi bek je tako potpisom na ugovor završio pregovore s upravom  te se već priključio treninzima i ostatku suigrača.

Važna karika u momčadi Zeleno-žutih je tako ostala u Puli, a to dobiva  na dodatnoj važnosti zbog rješavanja statusa općenito deficitarne pozicije. Pregovori su trajali već neko vrijeme, ali se srećom sve  pozitivno završilo. – Na kraju se to malo odužilo, ali smo sada hvala  Bogu sve riješili i dogovorili. Izgubio sam sedam dana, ali siguran  sam da ću sve to brzo nadoknaditi. Rekao je Bertoša i nadodao. – Mislim da sam odradio dosta dobar prvi dio sezone i da su u klubu  zadovoljni mojim igrama, ali i cijelom momčadi. Sada je na nama da  dobro nastavimo sezonu.

Mateo se momčadi priključio u subotu na popodnevnom treningu, a  zatekao je uglavnom istu momčad s kojom je završio prvi dio sezone. –  Dečki su odradili bazični dio priprema, ali sam istovremeno i ja radio  jer se nisam htio zapustiti. Priključio sam se spreman i nastavljam u  ritmu s ekipom. Dočekao me novi trener s kojim sam se ranije čuo  telefonom i mogu zahvaliti i njemu kao i cijeloj Upravi što su  napravili sve da me zadrže u klubu. Sad slijede utakmice pa ćemo  vidjeti kako će biti. Rekao je Bertoša kojemu želimo puno sreće u  nastavku karijere u Istri 1961.[:]