[:hr]Brazilac Mario Lucio i službeno je postao novim igračem Istre 1961. Potpisom na ugovor u trajanju od dvije godine, Mario je pojačao ofenzivni red Zeleno-žutih za koje bi svoj prvi nastup mogao upisati u 6. kolu protiv Cibalije.

Mario Lucio da Silva Junior rođen je 11. prosinca 1989. u Douradosu u Brazilu. Veći dio svoje karijere proveo je u Brazilu igrajući u ekipama od prve pa do četvrte lige. U karijeri je tako nastupao za Guarani, Santa Cruz, Red Bull, Mogi Mirim i Sobradinho. Lucio je jedno vrijeme proveo i u brazilskom velikanu Palmeirasu gdje ipak nije upisao nastup. Nakon sezone provedene u Sobradinhu otišao je u Kinu gdje je dvije i pol sezone igrao u Tijaninu, a jedno mu je vrijeme trener bio Goran Tomić. Posljednju polusezonu je proveo u Brazilu.

Prvi put sam u Europi i moram priznati da sam jako sretan. Zahvalan sam i na podršci koja me dočekala ovdje i jako mi je drago što sam dobio priliku zaigrati u Istri 1961. Kaže Mario Lucio koji već poznaje trenera Tomića koji ga je trenirao u Kini. – Poznajem trenera Tomića i to je sigurno dobro za mene u fazi prilagodbe. Imali smo dobru sezonu u Kini i nadam se da će biti dobra i ovdje u Istri.

Zeleno-žuti se već dugo muče u napadu, slabo zabijaju, a Lucio je upravo igrač koji bi trebao pokrenuti stvari u ofenzivnom djelu igre pulskog prvoligaša. – Igrao sam u karijeri kao ofenzivni vezni, ali i kao napadač. Meni više odgovara igrati iza napadača jer volim i asistirati, ali o tome će naravno trener odlučiti. Rekao je Mario i za kraj nadodao. – U dobroj sam fizičkoj spremi, trenirao sam svakodnevno u Brazilu, igrao utakmice tako da sam spreman odmah ući u vatru.[:]