[:hr]Nakon odrađenih priprema s prvom ekipom Istre 1961 i dokazivanja treneru Darku Raić-Sudaru, Marin Grujević potpisao je dvogodišnji ugovor i tako postao novi igrače Zeleno-žutih. Grujević se pokazao u odličnom svjetlu na poziciji desnog beka i tako zaslužio mjesto u redovima pulskog prvoligaša.

Rođen 23. prosinca 1991. u Rijeci, Marin je prošao riječku školu nogometa, a karijeru većim djelo proveo u drugoj ligi u Pomorcu i Novigradu. U Istru 1961 dolazi iz Novigrada gdje je proveo zadnje dvije sezone. “Želio bih se kao prvo zahvaliti stručnom stožeru i upravi na ukazanom povjerenju te suigračima koji su me zaista jako lijepo prihvatili.” Rekao je naš novi desni bek i nadodao. “To je jedan veliki korak naprijed za moju karijeru, novi uzlet i nova prilika za dokazivanje. Na meni je da što bolje radim i da se klubu i navijačima pokažem u što boljem svijetlu.

Sretan sam što sam došao u Istru i što se opet vraćam u prvu ligu.” Rekao je Grujević koji ima dva nastupa u prvoj ligi za momčad Rijeke i koju je ujedno prokomentirao pripreme koje se polako bliže kraju. “Dobro smo se pripremili i prošli smo odlične pripreme, a mislim da to i rezultati prikazuju. Jasno je da su ligaške utakmice u potpunosti drugačije od pripremnih, ali sve jedno mislim da smo na pripremama pokazali da možemo igrati s bilo kime. Dobra smo klapa i zajedništvom možemo napraviti puno.

Marinu Pula i Istra nisu nepoznanice. Osim što poznaje puno igrača, redovito igra mali nogomet za pulsku ekipu Pizzeria Jupiter klinci na poznatom malonogometnom pulskom turniru Moja ulica, moja ekipa. “Imam puno prijatelja u Puli i Istri i dosta sam pratio Istru 1961 proteklih godina, a igrao sam ranije s Bertošom, Matom, Prelčecom i Okechukwuom. Želja mi je igrati i izboriti se za mjesto u momčadi, a pogotovo pokazati se klubu i navijačima u što boljem izdanju.” Marinu želimo dobrodošlicu u Istru 1961 i puno uspjeha i dobrih utakmica za pulsku momčad.[:]