[:hr]Zeleno-žuti će u ponedjeljak gostovati u Koprivnici gdje će s početkom u 16:00 sati igrati protiv Slaven Belupa. Prvenstvo je na samom kraju i tek su dvije utakmice ostale do zatvaranja zastora na još jednu prvoligašku sezonu. Istra 1961 se za ostanak bori s Vinkovačkom Cibalijom protiv koje će do kraja sezone pokušati zadržati devetu poziciju i izboriti dodatne kvalifikacije. Pobjeda Zeleno-žutima u ponedjeljak gotovo sigurno donosi kvalifikacije pošto Cibaliji u goste dolazi Rijeka koja želi zadržati drugu poziciju i prednost nad Hajdukom.

Cibalia ima svoje probleme i teško će pobijediti Rijeku koja je puno kvalitetnija momčad od njih. Međutim, na nama je da neovisno o toj utakmici napravimo dobar posao i pokušamo pobijediti Slavena. Oni možda nisu u dobroj formi, ali zabijaju dosta golova, remizirali su s Hajdukom i Dinamom, vodili 3:0 protiv Intera, pobijedili Cibaliju. Zato moramo biti oprezni jer će sigurno htjeti pobjedu na oproštaju od svojih navijača. Pobjedu će htjeti i Zeleno-žuti koji su do posljednjeg troboda stigli prije gotovo dva mjeseca upravo protiv Slavena. – Moramo se dobro spremiti, analizirati protivnika i pokušati doći do tri boda kako bi osigurali tu devetu poziciju. Vidjet ćemo kako će ispasti jer imamo i još zadnju utakmicu doma protiv Rudeša. Rekao je naš vratar koji se prisjetio posljednje utakmice Istre 1961 u Koprivnicu u kojoj je branio od prve minute. Na tom susretu su Zeleno-žuti dobili pogodak na samom otvaranju utakmice te u posljednjoj minuti. – Dobili smo gol odmah na početku i na kraju utakmice. Odigrali smo dobro, stiskali ih, ali nije išlo. Na kraju nismo uspjeli zabiti već smo dobili gol iz kontre.

Za razliku od Istre 1961 koja je gotovo u potpunosti promijenila momčad od posljednjeg gostovanja u Podravini, momčad Slavena je ostala praktički ista. – Oni imaju dobru ekipu, s njima su Puclin i Kitanovski koji su igrali kod nas, imaju odličnog, opasnog i kvalitetno napadača Ivanovskog.

Zeleno-žuti će na gostovanje kod Slavena otputovati nakon neugodnod i (pre)visokog domaćeg poraza od Hajduka. – Nije lako kada ekipa primi pet pogodaka, ali se nosimo s time i s cijelom situacijom u kojoj se nalazimo ove sezone. Idemo iz utakmice u utakmicu, pomažemo jedni drugima koliko možemo i pokušavamo završiti sve ovo na najbolji mogući način. Rekao je Ćorić o situaciji u klubu i nadodao. – Dugo nisam branio pa se i vidjela jedna mala nesigurnost na utakmice s Hajdukom, ali nastojat ću ispraviti te greške što prije. Zaključio je naš vratar.[:]